Olaf Lindenbergh stopt met voetballen en wordt assisent-trainer bij De Dijk

Na 22 jaar beëindigt Olaf Lindenbergh aan het eind van het seizoen zijn loopbaan als voetballer. De 42-jarige middenvelder hangt zijn schoenen aan de wilgen bij zondag Hoofdklasser De Dijk om daar vanaf volgend seizoen als assistent-trainer verder te gaan.

“Ik ben nog steeds fit en was graag nog doorgegaan met voetballen, maar het is mooi zo”, zegt de middenvelder, die bezig is aan zijn vierde seizoen bij de Amsterdammers. “De nieuwe hoofdtrainer (Jochem Twisker, red.) heeft mij benaderd of ik als assistent-trainer verder wilde gaan bij De Dijk. Het zal natuurlijk even wennen zijn dat ik straks niet meer in het veld, maar langs de lijn sta te coachen. En zeker ook voor de spelers, nu ik een andere rol krijg.”

Teddy Jansen en Lindenbergh

In 1994 debuteerde Lindenbergh in het betaald voetbal bij De Graafschap. Na zes seizoenen in Doetinchem trok hij naar AZ, waar hij net zo lang speelde. Tussen 2005 en 2007 speelde de middenvelder bij Ajax en beëindigde een seizoen later bij Sparta al zijn profloopbaan. Hij ging voetballen bij Purmersteijn (toen in de tweede klasse), maar werd in 2009 door AGOVV weer verleid tot een terugkeer in het betaald voetbal. Lindenbergh bleef één seizoen in Apeldoorn en na twee jaar bij FC Volendam streek hij in 2012 neer bij De Dijk.

De routinier hoopt zijn loopbaan af te sluiten met een promotie naar de Derde Divisie (Topklasse). “Het liefst sluit ik natuurlijk af met de promotie. Sinds de winterstop hebben we alles gewonnen, dus we moeten deze lijn doortrekken richting de nacompetitie. Dan zijn het nog twee wedstrijden voor die promotie en dat zou een mooi eind zijn.”

De huidige assistent-trainer, Marco van Galen, zal volgend seizoen de taak van Hoofd Jeugdopleiding op zich nemen aan de Schellingwouderdijk.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!