Home / slideshow / Olf tevreden mens: “Gewaardeerd als persoon én voetballer”

Olf tevreden mens: “Gewaardeerd als persoon én voetballer”

Clayd Olf verhuisde afgelopen zomer van De Dijk naar ZSGOWMS. De 22-jarige voetballer is nog altijd blij met zijn overstap en zit uitstekend in zijn vel, zo geeft hij zelf aan. “Sinds de eerste dag merk ik dat het gevoel dat ik in de eerste gesprekken kreeg, alleen maar wordt bevestigd. Ik word hier simpelweg gewaardeerd als persoon én voetballer.”

Aanvallende rol

Olf heeft als verdediger een speciale rol binnen het elftal. “Ik ben een verdediger die goed kan voetballen, waardoor ik ook mijn steentje kan bijdragen in de opbouw en aanval. Het was de rol die me van tevoren al werd voorgeschoteld en dat is eigenlijk wel erg goed uitgekomen. Op die manier merk ik dat ik goed in mijn vel zit. Bovendien hebben we een heel leuk team, dus ik ben nog altijd erg blij met mijn overstap.”

De verdediger heeft als jeugdspeler al behoorlijk wat mooie clubs op zijn naam staan, waaronder HFC Haarlem, Almere City en FC Groningen. Bij ZSGOWMS wist hij, na een jaar bij Rijnsburgse Boys en De Dijk te hebben gespeeld, een nieuwe stap te maken. “Ik had gewoon een nieuwe impuls nodig, want ik liep vast qua blessures en speeltijd. De club kwam precies op het juiste moment. We hebben veel goede voetballers in het team, en ik probeer dat eigenlijk in balans te houden met mijn spel en ervaring. In die rol ben ik dan ook zeker gegroeid.”

Derde Klasse

De overstap van De Dijk naar ZSGOWMS betekende ook dat Olf een aantal klassen lager ging spelen. Waar zijn laatste club in de Derde Divisie uitkwam, speelt zijn huidige vereniging in de Derde Klasse. “Ik merk dat het meest in de intensiteit van de wedstrijden, want in de Derde Divisie gaat het natuurlijk allemaal wat sneller. Ik heb natuurlijk erg lang als jeugdspeler bij profclubs gespeeld en het verschil tussen prof- en amateurvoetbal zal ik altijd blijven zien.”

“Ik kan nu als verdediger spelen, maar tegelijkertijd als middenvelder. Zelfs sluit ik aan in de aanval, wat natuurlijk ook te maken heeft met de intensiteit van de competitie. Het biedt me namelijk de gelegenheid om van mijn loopvermogen gebruik te maken. Op een hoger niveau kan dat simpelweg niet, omdat spelers veel meer aan posities zijn gebonden. Nu kan ik met mijn aanvallende spel mezelf de juiste prikkel geven om me te verbeteren.”

Belangrijke weken

Niet alleen presteert Olf individueel uitstekend, ook werkt het team steeds beter samen. “Het gaat heel goed. We hadden een lastige start aan het begin van de competitie, omdat we een hoop nieuwe spelers en een aantal blessures hadden. In de loop van het seizoen viel echter alles in elkaar en hebben we een erg goede reeks ingezet, waar we eigenlijk nog altijd inzitten. We komen nu in de beslissende fase. Afgelopen weekend hebben we van Sporting Martinus gewonnen en een goede wedstrijd gespeeld onder moeilijke omstandigheden. Over twee weken spelen we tegen de Meer om de periodetitel en daarna tegen de nummer 2. Het worden dus belangrijke weken, maar ik heb er alle vertrouwen in”, aldus Olf.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Oud-profvoetballer Kivuvu: “Alles bereikt wat ik wilde bereiken”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)