Omar El Aamrani (DCG) beslist in laatste minuut derby tegen ZSGOWMS

Koploper DCG heeft in de zondag derde klasse C goede zaken gedaan op bezoek bij ZSGOWMS. In de sportparkderby loodste Omar el Aamrani de bezoekers met twee treffers, waarvan de winnende in de laatste minuut, langs de subtopper: 1-2.

DCG begon meteen scherp. Binnen een minuut verscheen Ilias Ouabba voor het doel, maar miste zijn schot de nodige kracht. De eerste kans voor ZSGOWMS was in de vijfde minuut. Sandro Contrucci leek te schrikken van een voorzet van Sidney Schmeltz en kopte naast. Na die twee grote kansen in het begin van de wedstrijd volgde een gelijkopgaande fase met veel duels en weinig echte mogelijkheden. Enkele minuten voor rust lukte het de thuisploeg om de score te openen. Door een fout in de achterhoede van DCG kon middenvelder Naoufal Haddadi op de teruggekeerde doelman Marcel Ons afgaan en schoot de bal feilloos in de linkerbovenhoek: 1-0.

De ploeg van Rob Rijnink ging tegen de verhouding in aan de leiding. Na vijf minuten in de tweede helft werd de stand gelijkgetrokken door DCG. Omar el Aamrani rondde overtuigend af: 1-1. In de 72ste minuut had Bilal el Achkar de 1-2 op zijn schoen, alleen schoot hij recht op doelman Tamba dos Santos af. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, tot de laatste minuut van de officiële speeltijd. El Aamrani begon vanaf de linkerkant aan een dribbel, ging door tot diep in het strafschopgebied en plaatste de bal vakkundig in de verre hoek: 1-2. De ontlading was enorm bij de bezoekers, die de overwinning in de blessuretijd over de streep trokken.

Ondanks de 1-0 achterstand bij rust had DCG-trainer Senel Cebar een goed gevoel. “Ik zei al tegen de jongens dat we zeker nog kansen zouden krijgen, want we zijn conditioneel gewoon wat beter dan ZSGOWMS. We hebben hier niks gestolen”. Rob Rijnink, trainer aan de andere kant, was het niet helemaal eens met zijn collega. “Ik vond ons de bovenliggende partij. Ik heb een elftal gezien met heel veel strijd en passie, waar het in het verleden nog wel eens aan heeft geschort. In de slotfase konden we uiteindelijk leven met een gelijkspel, maar de 1-2 viel wel koud op het dak. Ik vind dat wij meer hadden verdiend.”

Door de overwinning is DCG nu koploper, met een wedstrijd meer gespeeld dan IVV en HBC, die door afgelasting niet tegen elkaar konden aantreden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.