Omar Tissoudali (ASV Lebo): “Voor zulke wedstrijden doe je het als voetballer”

Eindelijk kan Omar Tissoudali de zaalvoetbalderby tegen ’T Knooppunt weer spelen. De aanvoerder van ASV Lebo moest afgelopen seizoen toekijken vanwege een afgescheurde kruisband. Vrijdagavond staat hij weer tegenover de stadgenoot en inmiddels regerend landskampioen.

“Ik heb anderhalf jaar mooie wedstrijden moeten missen. Morgen staat er weer zo eentje op het programma waarin ik alles zal geven om te winnen”, zegt een enorm gemotiveerde Tissoudali. “Ik voel mij steeds fitter worden en voel dat ik bijna tegen mijn oude niveau aanzit. Je ziet al een groot verschil vergeleken met de wedstrijden van het begin van het seizoen.”

Wedstrijden tussen ASV Lebo en ’T Knooppunt leven enorm. “Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet als voetballer. Er komt veel publiek op af en het is altijd spannend. Niemand hoeft hiervoor gemotiveerd te worden. Ook in je omgeving wordt er veel over gesproken. Dan loop ik bijvoorbeeld ergens en dan zegt er iemand: ‘Pak ze aan vrijdag’. Dat geeft mij weer extra motivatie.’’

Na een slechte start vorig seizoen, met nul punten uit de eerste zeven wedstrijden, zijn de Amsterdammers dit jaar beter aan het seizoen begonnen. Met Tissoudali heeft de ploeg een echte aanvoerder in huis. ‘’Ik ben iemand die het team op sleeptouw neemt. De trainer (Calvin Blankendal, red.) zegt ook tegen mijn teamgenoten: als je Omar ziet strijden, moet je dat automatisch ook doen. Je moet de sfeer goed houden zodat je op elkaar kan rekenen.’’

Volgens Tissoudali kan het tegen ’T Knooppunt alle kanten opgaan. Individuele klasse doet er niet toe in een derby. ‘’Deze wedstrijd moet je als team winnen. Het hangt er van af hoe je begint. Zit het mee dan bouw je de score op, maar zit het tegen dan moet je als team kunnen opstaan.” De Amsterdamse zaalvoetbaltopper begint vrijdagavond om 20:30 uur in het Calvijn College.

Verslag: Roy Baltus
Foto: ASV Lebo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)