Onbegrip over positieve test zaalvoetbalinternational

Met verbazing is vanuit het AORC/Lebo Vastgoed kamp gereageerd op het nieuws van Dick Hulshorst. De Oranje international van CFE uit Eindhoven is bij een dopingcontrole door de UEFA positief getest op een verboden pepmiddel. Deze controle vond in september plaats, na de gewonnen EK-playoff wedstrijd tegen Bosnië.

De trainer van AORC/Lebo, Mo Bouchibti, wist niet wat hij moest denken toen hij het bericht las. Bouchibti: “Ik had dit absoluut niet verwacht. En zeker niet van hem. Ik vroeg mij eigenlijk meteen af wat hij nou gebruikt had en welke invloed het moest hebben op zijn prestaties. Dit komt voor in het wielrennen, maar in het zaalvoetbal gebeurt zoiets bijna nooit.”

Bouchibti heeft nog geen kans gehad het verhaal met zijn internationals, doelman Ennes van Maasbommel en aanvoerder Zaid el Morabiti, te bespreken.”Vanavond zie ik de jongens weer dus dan zullen we het er zeker over hebben.” De trainer kan er nog steeds niet over uit wat de achterliggende gedachte was bij deze actie van Hulshorst. Bouchibti: “Een pilletje tegen de hoofdpijn of een prikje om pijn te verzachten kan ik nog begrijpen. Maar een prestatie verbeterend middel lijkt mij een beetje onnodig in het zaalvoetbal.”

Voor AORC/Lebo staat komende vrijdag de volgende wedstrijd op het programma. In de Eredivisie is HV/Veerhuys de tegenstander. Deze wedstrijd wordt om 20.30 uur in sporthal Vredehof te Hoorn gespeeld.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)