Ondanks late gelijkmaker krijgt Zeeburgia te weinig tegen Velsen

In de eerste klasse A heeft Zeeburgia op bezoek bij Velsen met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van Reda Achkari keek lang tegen een achterstand aan, maar gezien het spelbeeld kan het niet tevreden zijn met een punt. De Amsterdammers staan nu met acht punten op de achtste plaats.

Zeeburgia domineerde bijna de hele wedstrijd, maar het was niet scherp in de afronding. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong via Rens Greveling. Zeeburgia was het in deze fase even kwijt en mocht tevreden zijn dat de achterstand niet groter werd. Halverwege de tweede helft kon de ploeg van Achkari weer wat gevaar stichten, maar een schot van Javier Martina ging net naast.

20161009 Velsen Zeeburgia Frans van der Horst Javier Martina

De tweede helft was, nadat Mischa Plug voor de thuisploeg nog de paal raakte, volledig voor de Amsterdammers. Het speelde zeer goed en zette Velsen volledig vast. Het werd andermaal duidelijk dat scoren het grote probleem is voor de ploeg van Reda Achkari. Zo stond het vizier onder andere bij Javier Martina, Sideo Emanuels en Gregory Schaken niet volledig op scherp. De thuisploeg was nog één keer gevaarlijk toen doelman Eric Antwi mis zat bij een corner en de bal van de lijn werd gehaald.

20161009 Velsen Zeeburgia Frans van der Horst

Tien minuten voor tijd kwam eindelijk de bevrijdende gelijkmaker. Javier Martina kon op aangeven van invaller Zamoranho Ho-A-Tham helemaal vrij binnenkoppen. Laatstgenoemde kreeg zelf ook nog een kans op de winnende treffer, maar zijn inzet belandde op de paal. Zo kreeg Zeeburgia te weinig, maar mag het anderzijds blij zijn dat het niet verliest van Velsen.

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Foto’s: Frans van der Horst