Ondanks winst AMVJ twee verliezers op Sportpark Drieburg

De beslissing is gevallen in de zaterdag tweede klasse A en bij AMVJ kon er vanmiddag geen feest gevierd worden. Het elftal van Hans Schakel was op bezoek bij DVVA met 0-2 te sterk voor de thuisploeg, maar zag WVHEDW er met de titel vandoor gaan. Voor AMVJ en DVVA rest nu de nacompetitie, waar promotie naar de eerste klasse alsnog bewerkstelligd kan worden.

Teleurstelling heerste na afloop op en rondom het hoofdveld van DVVA. De gasten uit Amstelveen wisten van het resultaat op het andere veld en beseften dat het kampioenschap definitief uit zicht was. Ook bij DVVA was er teleurstelling na de nederlaag. Daarnaast zag Sjaak Tersteeg Sjoerd Geers vlak voor tijd met rood van het veld afgestuurd worden en daardoor moet de trainer zijn nummer tien waarschijnlijk voor meerdere wedstrijden gaan missen.

De zenuwen waren duidelijk merkbaar bij de spelers. Op een behoorlijk druk sportpark Drieburg begonnen zowel AMVJ als DVVA onwennig aan de wedstrijd. De openingsfase ging gepaard met slordig spel en beide ploegen kwamen niet in de buurt van het vijandelijke doel. Na een minuut of twintig kreeg DVVA haar eerste en meteen ook beste kans van de eerste helft. Een geblokte voorzet van Max Hazewinkel werd verlengd door Geers en dat zorgde voor een goede kopkans voor Brendon Humble. Zijn inzet ging echter over het doel van Nick de Groote. De Groote was de vervanger van de geschorste Levien Rocha.

Jimmy Jansen en Timon Hazewinkel

Eigenlijk was het de enige goede kans voor rust, ondanks het feit dat AMVJ met een voorsprong de kleedkamer opzocht. Jonne Seriese mocht aanleggen van een meter of dertig en zijn vrije trap belandde achter DVVA doelman Daan Waleson in het net. Een prachtige goal van de bezoekers, die daardoor in het spoor bleven van WVHEDW. Op dat moment stond de koploper namelijk voor tegen AFC. Na het doelpunt van AMVJ bleef het spel in evenwicht, al zocht de thuisploeg met schoten van afstand naar de gelijkmaker. Deze werden niet heel gevaarlijk en als het doel werd bereikt, stond De Groote op de goede plek. Met de 1-0 voorsprong hoopte AMVJ op goed nieuws van sportpark Middenmeer, terwijl DVVA in de tweede helft op zoek moest gaan de gelijkmaker.

Die gelijkmaker leek aan het begin van de tweede helft ver weg. Waar AMVJ in het eerste bedrijf geen behoorlijke kans wist te creëren, kreeg het na een zeldzaam foutje van Waleson een enorme kans op de 0-2. Waleson ging onder de bal door en bood Rene Boer de mogelijkheid om op het lege doel af te gaan. De aanvaller behield het overzicht en legde af op Imke van Moorselaar, maar de middenvelder kreeg bal er niet in. Niet veel later was het toch raak voor Van Moorselaar. Een mooie uitval via de rechterkant van het veld kwam terecht bij middenvelder en met een schuiver in de verre hoek liet hij Waleson kansloos achter.

Voorzet van Muus Visser

DVVA gaf echter niet op en had meteen na de 0-2 de aansluitingstreffer moeten maken. Na een mooie individuele actie van Mark van den Hoek vond hij Timon Hazewinkel, maar via een AMVJ been ging zijn schot van dichtbij naast. Hierna volgde nog een klein offensief van de thuisploeg, maar AMVJ kwam niet meer in de problemen. Via Rene Boer en Van Moorselaar waren er zelfs kansen op de 0-3, ware het niet dat Waleson dit voorkwam. De wedstrijd was gespeeld en met de overwinning van WVHEDW op AFC kunnen beide ploegen zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Geers lijkt deze aan zich voorbij te moeten laten gaan na een harde tackle op Bram van der Diest. Scheidsrechter Van Waveren trok de rode kaart en floot vrijwel daarna af voor het einde.

Net als bij zijn spelers was de teleurstelling duidelijk zichtbaar op het gezicht van trainer Schakel. De overwinning op DVVA was niet veel waard, maar wel terecht in de ogen van de oefenmeester. Schakel: “Na de prachtige 0-1 zijn wij niet echt meer in de problemen gekomen. Het is heel jammer dat het vandaag niet gelukt is, maar we gaan ons nu klaar maken voor de nacompetitie.

Sjoerd Geers in duel met Chris Boer

DVVA trainer Tersteeg zag een gelijkwaardige eerste helft en vond dat de 0-1 de wedstrijd besliste. Tersteeg: “Als wij onze eerste kans maken, ben ik ervan overtuigd dat wij de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken. Ik moet zeggen dat AMVJ de voorsprong heel goed vasthield, ondanks dat wij met vier spitsen gingen spelen.” De rode kaast van Geers was een enorme domper voor Tersteeg: “We wisten dat WVHEDW gewonnen had en dat alles gespeeld was. Dan is de rode kaart natuurlijk heel stom en ontzettend jammer met het oog op de nacompetitie.”

Kijk voor alle uitslagen en de eindstand op de klassenpagina van de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)