Detlef le Grand
Le Grand langer bij sc Buitenveldert

Ongekende afgang voor Ajax tegen DOVO: 11-0

Vorige week wist Ajax met fris aanvallend voetbal nog een overwinning te boeken op Ter Leede. Een hoopvol resultaat dus, voorafgaand aan het uitduel bij DOVO. Maar in Veenendaal vervloog de hoop al snel en werd Ajax genadeloos afgemaakt: 11-0.

Ajax begon nog goed aan het duel en kreeg in de eerste minuut een mogelijkheid via Timo van Roemburg. Zijn schot eindigde op de benen van doelman Vrolijk. Bij de eerste aanval van DOVO was het echter meteen raak. Op aangeven van Nick de Bondt maakte Jordi van der Laan met het hooft de 1-0. Daarna gingen alle remmen los bij DOVO en met een 5-0 voorsprong ging de ploeg uit Veenendaal rusten. De goals kwamen van Kai Huisman (2x), Niels Willems en Bo van Essen, allemaal via fraaie aanvallen. Bovendien raakte Huisman ook nog de lat.

Je zou verwachten dat Ajax na rust scherper zou zijn en erger wilde voorkomen, maar daar leek het niet op. Al snel na rust maakte Van der Laan de 6-0. Ajax werd overlopen en halverwege de tweede helft stond er al een 9-0 stand op het scorebord, via nog twee goals van Van der Laan en eentje van Van Essen. De frustraties liepen hoog op bij Ajax, wat ervoor zorgde dat Ruben Zandwijken vroegtijdig kon gaan douchen. De doelman wilde niet dat DOVO de bal snel uit het doel haalde en ontving twee keer geel. Axel Weitz kreeg de ondankbare taak om de wedstrijd vol te maken en kon niet voorkomen dat er dubbele cijfers op het scorebord kwamen. Van Essen maakte tien minuten voor tijd de 10-0 en vlak voor tijd viel via Gino Dix ook nog de 11-0.

De blamage was daarmee compleet. Nog nooit eerder verloor Ajax met meer dan 5 goals verschil. Er zal op De Toekomst ongetwijfeld stevig nagepraat worden over dit duel. Komende zaterdag moet Ajax er tegen VVOG weer staan.