Ongelukkig Purmersteijn verliest nipt van MSC

De negatieve reeks van Purmersteijn komt voorlopig niet ten einde in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Martin van Ophuizen ging op bezoek bij MSC in Meppel met 2-1 onderuit en is daardoor zes wedstrijden op rij zonder zege.

In het eerste kwartier kreeg de thuisploeg de beste kansen op de openingstreffer. In de zevende minuut wist doelman Richard de Groot met zijn voet een inzet MSC-speler Camiel Fidom uit de rechterhoek te halen en twee minuten later werd een kogel van Remco Hof fraai uit zijn doel geranseld. Na deze periode herpakte Purmersteijn zich. Een schot van Robbert Jan Orij was een prooi voor doelman Raimon Benjamins en Daniël Schermer zag zijn kopbal langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Na een klein halfuur kwamen de Purmerenders aan de leiding. Martijn van Oers werd onderuit gehaald en Yassin el Yaakoubi schoot de toegekende penalty raak. Nog voor de rust werd de 0-1 voorsprong weggepoetst door MSC. De Groot stond aan de grond genageld toen een afstandsschot van Vincent Oosterkamp van richting werd veranderd en over de sluitpost in het doel verdween: 1-1.

In de tweede helft had Purmersteijn het betere van het spel, maar kwam MSC uit een hoekschop op voorsprong. Na een scrimmage in het strafschopgebied schoot Noah Schuurman de bal via de binnenkant van de paal binnen: 2-1. De bezoekers bleven hierna druk uitoefenen en na ruim een uur spelen werd een schot van Daniël Schermer fraai uit de hoek gehaald door Benjamins.

In de slotfase van de wedstrijd creëerden de Purmerenders een aantal mogelijkheden voor de gelijkmaker. Het wilde telkens net niet lukken in de afronding. Ook Orij schoot rakelings naast, waardoor het dominerende Purmersteijn geen punten overhield aan het bezoekje aan Meppel.

De ploeg van Martin van Ophuizen verslechterde door deze nederlaag hun positie in de onderste regionen. Purmersteijn is zelfs naar de veertiende plek gezakt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.