Ongelukkig tegentreffers doen De Dijk de das om in Lienden

Voetballend kon De Dijk prima partij bieden, maar het ontbrak de tweededivisionist aan een klein beetje geluk. Dat geluk had FC Lienden wel. Twee vreemde vrije trappen en een simpele intikker leidden de 3-0 nederlaag in voor de ploeg van Jochem Twisker.

Binnen vijf minuten keken de Amsterdammers tegen een 1-0 achterstand aan. Een vrije trap van Mo Bendadi werd door niemand aangeraakt, waarna doelman Roy Pistoor werd verrast door een stuiter. FC Lienden had overigens niet de beschikking over Abderrahim Loukili, omdat er tijdens de winterse overgang een mondelinge afspraak zou zijn gemaakt dat de voormalig aanvaller van De Dijk niet tegen zijn oude club in actie zou komen.

De Dijk was in fases de bovenliggende partij, alleen bleven echt grote kansen uit. Na een halfuur was Bendadi opnieuw trefzeker uit een vrije trap. Deze keer lag de bal op de rand van het strafschopgebied en werd zijn poging door de muur van richting veranderd, waardoor Pistoor kansloos was en een tweede tegentreffer moest incasseren: 2-0.

Ook bij het derde Liendense doelpunt kwam wat (on)geluk kijken. Jermo Wilsterman mocht onbedreigd doorstomen, zijn lage voorzet werd niet goed weggewerkt door De Dijk-verdediger Frank Schilder, waarna Nick Hak de 3-0 in het lege doel kon schuiven. De gasten kwamen door veel gebrei op het middenveld niet meer tot serieuze mogelijkheden om iets terug te doen en konden met een 3-0 nederlaag huiswaarts keren.

Omdat concurrent De Treffers een punt pakte tegen Koninklijke HFC, is de achterstand op de veilige veertiende plek gegroeid naar vier punten voor De Dijk. Morgen een samenvatting van het duel. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s Joop Kappert

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)