Ongelukkig verlies tegen Feyenoord doet spanning toenemen voor Swift

Wat Swift ook probeerde, het leek erop dat de ploeg van Bart Logchies niet mocht winnen van Feyenoord. Nadat de Amsterdammers een 0-2 achterstand wegpoetsten, werd kans op kans op een winnende treffer onbenut gelaten. In de slotfase counterden de bezoekers naar 2-3. Hierdoor moet Swift volgende week op de slotdag nog aan de bak om zich veilig te spelen in de Hoofdklasse zaterdag.

Dat er slechts twee punten werden gepakt uit de laatste zes duels zou weinig vertrouwen bieden voor een goede afloop van het seizoen. Zeker niet toen Swift na een halfuur tegen een 0-2 achterstand aankeken. Feyenoord-spits Ricardo Merrelaar kon vogelvrij raak koppen en Junior Obiku liet zijn directe tegenstander zijn hielen zien om vervolgens af te ronden. Pas nadat Logchies ingreep door Teun van Zweeden (niet helemaal fit) te vervangen met Mallqui Cabezas begon het iets beter te lopen bij Swift. Dit resulteerde nog voor de rust in een grote mogelijkheid voor Carlos Groen. Na goed terugleggen van Ron Rosenhart knalde de clubtopscorer de bal tegen de lat.

In de tweede helft ging een gemotiveerder spelend Swift hard op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel in de 62ste minuut. Uit een voorzet van Cabezas kopte Van Wakeren raak. De thuisploeg voelde dat er meer te halen was en kreeg loon naar werken. Van Wakeren had twintig minuten voor tijd ook een belangrijke rol bij de gelijkmaker door de bal breed te leggen op Yilmaz: 2-2.

Maar dat was nog niet genoeg voor de Amsterdammers. De duimschroeven werden extra aangedraaid en Feyenoord kwam er niet meer aan te pas. Een derde treffer, waar Swift gezien het betere spel recht op had, bleef echter uit. Groen schoof de bal rakelings naast, Jesse Dingjan knalde van dichtbij huizenhoog over en Yilmaz zag zijn inzet via de paal en de rug van de doelman tot ieders verbazing niet binnen vallen. Uitgerekend uit de counter na die gemiste kans sloeg Feyenoord toe. Adil Akanioui kreeg iets teveel ruimte om de eindstand op 2-3 te bepalen.

Zo kon Swift het zichzelf aanrekenen dat de punten naar Rotterdam gingen. Omdat de concurrenten wel wonnen, staan de Amsterdammers slechts op basis van een iets beter doelsaldo boven de nacompetitiestreep. Bij winst op bezoek bij nummer voorlaatst DFS verzekert Swift zich van handhaving, bij elk ander resultaat is het afhankelijk van Capelle – Spijkenisse.

Na het weekend een uitgebreide samenvatting en reacties.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Hoofdklasse zaterdag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)