Ongelukkige doelpunten doen FC Abcoude de das om bij Kolping Boys

Het bekeravontuur van FC Abcoude is geëindigd in de tweede ronde. De ploeg van Petar Djenic bood Kolping Boys, de nummer twee van de zondag tweede klasse A, goed partij. Toch ging de tweedeklasser in Alkmaar onderuit: 2-1.

“Voor de spelers is dit goed om te zien. Dat het moraal omhoog gaat”, zegt Djenic, doelend op de tegenvallende dertiende plek in de competitie. “Ik vind het geen terechte nederlaag. Vooral in de eerste helft vond ik dat wij beter waren. We hadden zeker meer balbezit”, blikte de oefenmeester terug. Op dat moment keek FC Abcoude al tegen een vroege 1-0 achterstand aan. Joey Kooge profiteerde van een fout van doelman Emre Bolle. ‘Een cadeautje’, noemde Djenic de openingstreffer.

De tweede helft kwamen de bezoekers een stuk beter uit de kleedkamer. Het resulteerde na een uur spelen in de gelijkmaker door Dion Linger. De van De Meern overgekomen buitenspeler schoot in de verre hoek raak: 1-1. Abcoude kan zijn inbreng goed gebruiken, nadat Linger de eerste maanden nog in afwachting moest toekijken of zijn overschrijving zou worden goedgekeurd door de KNVB. “Gelukkig mag hij nu spelen en scoort hij ook.”

Waar een gelijkspel gezien de verhoudingen misschien rechtvaardig zou zijn geweest, kreeg het duel toch een winnaar. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter van FC Abcoude mocht Jermaine Zimmerman de 2-1 maken voor Kolping Boys. Ondanks dat de gasten in de slotfase een paar goede mogelijkheden kregen op de 2-2, bleef deze uit. “Ons rendement mag wel omhoog, want elke wedstrijd krijgen we genoeg kansen”, was Djenic daar licht kritisch over.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.