Ongeslagen DCG stoot IVV van eerste plaats af

Na negen speelronden de ranglijst van de zondag derde klasse C te hebben aangevoerd, is IVV de koppositie kwijt. De Landsmeerders gaven deze positie op eigen veld uit handen tegen het nog altijd ongeslagen DCG: 1-2.

IVV liet dit seizoen geen punt liggen op eigen veld en begon ook uitstekend aan de wedstrijd. Na vier minuten opende Dave Hertog de score toen hij iets teveel ruimte kreeg van de Amsterdamse verdedigers. “Echt een klasbak”, noemde DCG-trainer Senel Cebar de doelpuntenmaker. Toch liet DCG zich niet van de wijs brengen door deze vroege tegentreffer. “Daarna hebben wij gevoetbald en vond ik ons meer brengen qua strijd en beleving.”

Het resulteerde een paar minuten voor rust in de gelijkmaker van Ilias Ouabba, op aangeven van Cihan Kambur. IVV was alleen gevaarlijk uit een paar standaardsituaties, waaronder een fraaie vrije trap van Dave Hertog die geen doel trof. DCG kreeg de betere kansen en kwam na ruim een uur spelen aan de leiding. Nu was Ouabba (“voor mij de Man of the Match”) met een assist belangrijk, waaruit Omar el Aamrani vanuit de draai raak schoot: 1-2.

Diezelfde Ouabba kon enkele minuten later vroegtijdig vertrekken toen hij zijn tweede gele kaart kreeg. Met een man meer probeerde IVV, waar verdediger Quincy Molly ondanks een ‘spook-rode kaart’ van vorige week in basis stond, opportunistisch iets te forceren. DCG gaf ondanks het ondertal weinig weg en kreeg zelf via Anouar Boussatta en Bilal El Hajoui El Jaafari een paar goede mogelijkheden om het duel definitief in het slot te gooien. Toch bleef het bij 1-2.

Een verdiende overwinning van de bezoekers, vond Cebar. “Wij waren de bovenliggende partij. Veel strijd en passie, de jongens hebben hard gewerkt.” Zijn ploeg is nu voor het eerst koploper, met twee punten voorsprong op IVV. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.