Ongeslagen reeks levert FC Aalsmeer koppositie op

FC Aalsmeer mag zich na zes wedstrijden de nieuwe koploper van de zaterdag eerste klasse A noemen. De ploeg van Cor van Garderen versloeg hekkensluiter Marken met 1-4 en blijft zo ongeslagen. Door nederlagen van ARC en Sportlust’46 staan de Aalsmeerders nu bovenaan.

Net als vorige week nam Epi Kraemer de hoofdrol op zich. Na twee treffers tegen CSW was de aanvaller nu driemaal trefzeker. “Lilinho Martins zit met zijn voet in het gips na een doodschop woensdag tegen FC Weesp, dus kreeg Epi zijn kans in de basis. En dat heeft hij goed gedaan. Ik ben hartstikke gelukkig dat ik zo’n jongen op de bank heb zitten die meteen beschikbaar is. Hij is een geweldige gozer”, jubelde Van Garderen over de matchwinner.

FC Aalsmeer begon wat stroef in Marken. Met een zeer fraaie goal, een diagonale streep in de bovenhoek, opende Berry Kramer de score voor de Aalsmeerders, die voor rust doelman Nick van der Wiel moesten bedanken dat de sluitpost een strafschop van Thierry Schilder pakte. Daardoor kon FC Aalsmeer met een 0-1 voorsprong de kleedkamers opzoeken.

Twintig minuten voor tijd verdubbelde Kraemer de voorsprong voor de gasten. Dat was nog niet de beslissing, want zo zei Van Garderen: op Marken weet je het nooit. En dat bleek ook zo. Anderhalve minuut na de 0-2 had de thuisploeg de aansluiting gevonden. Een hoekschop werd niet goed verwerkt en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Ramon Visser raak: 1-2.

De oefenmeester veranderde van formatie (4-3-3 naar 4-4-2) in de hoop meer ruimte in de tegenaanval te kunnen krijgen. Dat gebeurde ook. Met twee treffers voltooide Kraemer zijn hattrick en bepaalde hij de eindstand op 1-4. “We hadden het veel eerder moeten beslissen”, bleef Van Garderen licht kritisch. “Voor de rest hebben we het goed gedaan en verdiend gewonnen. Nog ongeslagen en een doelgemiddelde van plus veertien is prima. Volgende week hopen op volle bak tegen Volendam.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.