Ongeslagen serie van Legmeervogels door DSOV ten einde gebracht

Zondag eersteklasser Legmeervogels heeft de, eigenlijk tegen de verwachting goede reeks, geen vervolg kunnen geven tegen DSOV. De ploeg van Florian Wolf verloor op eigen veld geheel onnodig met 1-2.

In de openingsfase ging het gelijk op met de mogelijkheden. Rodney Smorenberg en Puck Postma kregen hun pogingen niet tussen de palen, terwijl Legmeervogels-doelman Cle Vos de Mooij alle zeilen moest bijzetten om een doelpunt van Joey Carolina te voorkomen. De grootste kans was voor Dennis Bakker. Zijn vrije trap werd fraai gepakt door DSOV-doelman Dennie van der Giezen (ex-Swift). De sluitpost redde vlak voor rust ook goed op een schot van diezelfde Bakker.

Vlak na rust sloeg DSOV in korte tijd twee keer toe. Eerst was een duw van Othman Lechkar voor scheidsrechter Wagner zwaar genoeg voor een strafschop, die door Vince de Kwant benut werd: 0-1. Enkele minuten later kon de geheel vrijstaande Bianco Carolina na een dekkingsfout in de Uithoornse defensie de 0-2 achter Vos de Mooij schieten.

Daarna werd Legmeervogels pas wakker. De thuisploeg nam het initiatief en zette de Vijfhuizense verdediging onder druk, maar er was geen doorkomen aan. De keren dat het wel lukte, hield Van der Giezen zijn doel schoon. In de zeventigste minuut viel de aansluitingstreffer alsnog. Uit een vrije trap – gegeven nadat Van der Giezen te ver buiten het strafschopgebied kwam – schoot Rodney Smorenberg de 1-2 binnen.

De Uithoorners gingen vol op zoek naar de gelijkmaker en kozen massaal voor de aanval. De voorhoedespelers blunderden meerdere malen in de afronding, waardoor Legmeervogels weer een nederlaag moest slikken. De ploeg van Florian Wolf is bovendien twee plekken op de ranglijst gezakt en staat nu achtste.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.