Home / Algemeen / Onmachtig Ajax verslikt zich in Achilles’29

Onmachtig Ajax verslikt zich in Achilles’29

Ajax heeft de concurrentie onderin de Derde Divisie zaterdag iets dichterbij laten komen. Door een verrassende 2-1 nederlaag van de ploeg van Yuri Rose bij nummer voorlaatst Achilles’29 worden de Amsterdammers langzaam ook bij de gevarenzone getrokken.

Na de broodnodige zege op Eemdijk twee weken geleden kon Ajax tegen Achilles’29 de volgende stap zetten richting de middenmoot. De eerste helft in een stil Groesbeek begon flauw. Clubtopscorer Kenneth Misa Danso vond twee keer de vuisten van doelman Poul Nas, waarna Mitchell Burgzorg uit een rebound de buitenkant van de paal trof. Na een half uur spelen werd de ban gebroken in een tot dan toe gelijk opgaand duel. Glenn van Zoolingen stuurde aanvaller Ricardo Fransberg weg, die oog-in-oog met Nas de score opende: 0-1.

Niet veel later kwam Rose met een verrassende wissel door verdediger Tim de Jong te vervangen voor spits Sonny Pronk. Deze wijziging zorgde ervoor dat Ajax even moest organiseren, waardoor de concentratie weg was. Daar profiteerde de thuisploeg optimaal van. Alper Yaldiz profiteerde aan de rechterkant van de geboden ruimte en verschalkte doelman Stephan Veenboer met een diagonale knal: 1-1.

Het duel kon opeens alle kanten opgaan en de kansen stapelden zich op. Allereerst schoot Fransberg rakelings naast, terwijl Veenboer handelend moest optreden op een schot van Kevin Schmidt. Jack van Moerkerk was ook dicht bij een nieuwe voorsprong voor Ajax. Zijn schot verdween via de lat over het doel. Na de rust kantelde het duel vrij snel. Uit een hoekschop kopte de geheel vrijstaande Julien Clout de 2-1 binnen.

Ajax moest aan de bak, maar ondanks het vele balbezit konden de aanvallers nauwelijks aan het werk gezet worden. De bal smoorde continu in het overvolle strafschopgebied en de bezoekers leken onmachtig. Dat het vlak voor tijd geen 3-1 werd voor Achilles’29 (tegenaanval van Kevin Schmidt) was te danken aan de lat.

De nacompetitiestreep is inmiddels een stuk dichterbij gekomen: de voorsprong van Ajax op die vijftiende plek (SJC) bedraagt slechts twee punten. Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij medepromovendus SteDoCo. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Verslag Marcel Wagenmakers
Foto’s Dini Spil