Onnodig puntverlies Fortius tegen Geinburgia

In de zondag vierde klasse F heeft subtopper Fortius onnodig punten laten liggen. Tegen het compact verdedigende Geinburgia werd in Amsterdam-Oost uiteindelijk niet gescoord: 0-0.

Met name de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk op de helft van Geinburga af. Sporadisch kwam de ploeg uit Driemond uit de verdedigende stellingen. Het feit dat Fortius het overwicht niet in doelpunten wist uit te drukken kwam voornamelijk door een te gemakzuchtige instelling.

Fortius - Geinburgia

“We begonnen niet scherp aan de wedstrijd en speelden te slordig”, zei trainer Michel Klijnzoon. “Mijn spelers dachten dat de doelpunten vanzelf zouden komen. Zolang er niet gescoord wordt zal Geinburgia in een positief resultaat blijven geloven; dat hebben ze goed gedaan. En wij hebben onder ons kunnen gepresteerd.”

In de tweede helft kwam er iets meer felheid en openheid in de wedstrijd en dat resulteerde in enkele kansen voor beide teams. Het vizier stond echter niet op scherp. De 0-0 bleef uiteindelijk tot het eind van de wedstrijd op het scorebord staan.

Geinburgia heeft zich door het gelijkspel veilig gespeeld. Fortius moet ervoor zorgen dat het als vierde eindigt in de vierde klasse F, zodat het een periodetitel van de aanstaande kampioen over kan nemen. Koploper Diemen heeft namelijk al een periode, Ouderkerk heeft de beste papieren voor de derde periode en nummer drie Sporting Martinus is al verzekerd van de nacompetitie.

Voor die vierde plek moet de ploeg van Michel Klijnzoon achtervolger NFC achter zich houden. De Amstelveners wonnen met 4-1 van TOG, maar heeft nog een achterstand van drie punten met twee wedstrijden te gaan. Als Fortius vierde blijft, mogen de Amsterdammers zich voorbereiden op de nacompetitie.