Onnodige nederlaag Buiksloot bij Vlug & Vaardig

De zaterdag vierde klasse B is weer iets spannender geworden. Middenmoter Vlug & Vaardig trakteerde koploper Buiksloot op een dure 2-1 nederlaag, dat daardoor AC Amsterdam de ploeg van Remco van Twiller tot op één punt zag naderen.

De Noord-Amsterdammers namen op Sportpark Ookmeer het initiatief. Een schot van Casper van Splunter in kansrijke positie miste kracht en precisie, even later redde Vlug & Vaardig-doelman Daniël Pommerel fraai op een schot van Sergay Gemin. Uit de hoekschop die daarop volgde kwam aanvoerder Gijs Boerwinkel geheel vrij voor de sluitpost, maar zijn kopbal bracht ook niet de verdiende voorsprong.

Na iets meer dan een half uur spelen was het wel raak. Moamar Heerenveen werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de toegekende penalty werd door Gemin benut: 0-1. Lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten. Acht minuten na de openingstreffer stond het tot ieders verassing alweer gelijk. Gerben Bolten veroverde de bal na slordig uitverdedigen van Buiksloot en bracht Rachid Moufid op fraaie wijze, achter het standbeen, in staat om hard de 1-1 achter de kansloze doelman Giorgio Kuiper te schieten.

De tweede helft gaf een heel ander spelbeeld. Buiksloot ging veel te gehaast en zonder overleg op zoek naar een nieuwe voorsprong en leed keer op keer knullig en onnodig balverlies. Slechts via een aantal vrije trappen rondom het doelgebied Vlug & Vaardig kwam Buiksloot voor Pommerel, zonder dat deze echt in verlegenheid gebracht werd. De thuisploeg kwam juist beter in de wedstrijd en deelde de ploeg van Edwin van der Raad een paar dreigende plaagstootjes uit aan Kuiper. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Vlug & Vaardig loon naar werken en werd Buiksloot afgestraft voor misschien wel de slechtste helft van dit seizoen. Via de linkerkant brak Bolten door en schoot in de korte hoek de 2-1 binnen.

Doordat ook TOB verloor bij Hercules Zaandam (2-1) was runner-up AC Amsterdam (0-2 zege bij RCZ) de grote winnaar van dit weekend. De ploeg van Jamal Ahaddouch nadert Buiksloot tot op één punt met nog zes wedstrijden te spelen. Op de voorlaatste speeldag staan die twee ploegen tegenover elkaar. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.

Reacties op dit artikel

Gerelateerde berichten
Sergay Gemin brengt Buiksloot terug aan kop Buiksloot staat weer alleen bovenaan in de zaterdag vierde klasse B. De ploeg van Remco van Twiller profiteerde met een krappe zege op het stugge Slot...
TOB zet KFC eenvoudig opzij Door een simpele zege op KFC heeft TOB zich definitief weer in de kampioensstrijd van de zaterdag vierde klasse B gemeld. De ploeg van Pieter van Nett...
Dramatische eerste helft kost Buiksloot de koppositie Buiksloot is de koppositie in de zaterdag vierde klasse B kwijtgeraakt aan AC Amsterdam. De ploeg van Remco van Twiller kwam op bezoek bij subtopper D...

Bedankt voor het delen!
Dankzij jou wordt het amateurvoetbal in Amsterdam groter.


Blijf op de hoogte via facebook en twitter: