Home / Algemeen / Onnodige nederlaag voor ZOB tegen Valken ’68

Onnodige nederlaag voor ZOB tegen Valken ’68

ZOB heeft de goede uitslag uit bij Argon van vorige week, geen vervolg kunnen geven in de thuiswedstrijd tegen Valken ’68. De wedstrijd die lange tijd leek te gaan eindigen in 0-0, werd in de slotfase door een dubieuze beslissing van de scheidsrechter met 0-1 gewonnen door Valken 68. De eerste helft ging redelijk gelijk op. Beide ploegen kregen enkele mogelijkheden maar wisten die niet te benutten. De tweede helft speelde ZOB een stuk minder en was erg slordig in de passing.

Rowin_kopt_weg.JPG

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van ZOB, Yassin El Yaakoubi stuurde aan de linkerkant Rowin Mol langs de lijn de diepte in, zijn voorzet kon net niet binnen gewerkt worden door spits Kid Ronday. Niet veel later was Valken 68 gevaarlijk, vanuit een corner was er een scrimmage voor het ZOB doel, waar de bal maar net weggewerkt kon worden. In de 23e minuut omspeelde Yassin El Yaakoubi zijn tegenstander, zijn afstandsschot werd door de Valken 68 doelman fraai over de lat gewerkt. Niet veel later was er een goede actie van Ronday, zijn voorzet kwam bij El Yaakoubi, die zijn lage inzet door de doelman maar net tot corner verwerkt zag worden. Vlak voor de wissel kwam Valken 68 gevaarlijk door het centrum, de spits schoot alleen voor keeper Tim van Duuren maar net voorlangs. De harde wind die schuin over het veld ging, zorgde er voor dat de lange bal niet vaak aan kwam.

Kid_kopt.JPG

In de tweede helft had ZOB het windvoordeel, maar het spel werd er niet beter op. De eerste kans was voor Valken 68. Een vrije trap op de rand van de zestienmeter kon maar net uit het doel gewerkt worden door Van Duuren. Een aanvaller van Valken 68 wist de bal opnieuw in te brengen, maar deze werd goed geblokt door Mol. In de 67e minuut werd een doelpunt van Valken 68 afgekeurd wegens buitenspel, en een minuut later moest Van Duuren een afstandsschot tot corner verwerken. ZOB speelde slordig, en de eindpass kwam te vaak niet aan. Even later werd ZOB weer eens gevaarlijk. Rechtsachter Romeo Fecunda ging goed door over de rechterkant, zijn voorzet werd door Mol over het doel gekopt.

keeper_redt.JPG

Een afstandsschot van Romeo Fecunda werd fraai door de doelman uit de kruising gestompt, en niet veel later leverde de doelman de bal zo maar in bij El Yaakoubi, die zijn inzet weer gestopt ziet worden door de keeper. In de 87e minuut zag de scheidsrechter een overtreding op ZOB verdediger Danny Streekstra over het hoofd. Terwijl Streekstra op de grond lag, ging Valken 68 door over de linkerkant en maakte Sam Zandbergen de 0-1.

In de hectische slotfase besloot de scheidsrechter om de wedstrijd wat eerder te beëindigen en geen blessuretijd bij te trekken. Door het verlies en de resultaten van de andere ploegen die onderin staan, komt ZOB duidelijk in de gevarenzone terecht. De ploeg zal zich opnieuw moeten herpakken voor een goed resultaat zaterdag uit bij Nootdorp.

Tekst: Jan van der Molen

Bekijk hier alle foto’s van José Mol

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB