Onnodige rode kaart tekenend voor nederlaag Zwanenburg tegen VSV

Zwanenburg komt vooralsnog niet uit de gevarenzone van de zondag derde klasse C. De ploeg van Mehmet Simsek moest het na een domme rode kaart voor Said Sakhsoukh afleggen tegen VSV. Door een 1-4 nederlaag blijft Zwanenburg voorlaatste staan.

De thuisploeg werd vanaf het begin onder druk gezet en keek na vier minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. Via een knappe individuele actie opende Rick Michielsen de score voor de bezoekers uit Velsen. Na deze tegentreffer kwam Zwanenburg iets beter in de wedstrijd, maar na ruim een halfuur spelen werd de marge verdubbeld. Tim Sewalt schoot vanaf dertig meter prachtig raak, waardoor Zwanenburg voor een lastig karwei stond.

Nadat Ruben Karelse vlak na de 0-2 de paal had geraakt, was de spits enkele minuten later alsnog trefzeker. Hij bracht de spanning terug in de wedstrijd. Lang duurde dat niet, want Zwanenburg gaf het zelf volledig weg. De al geblesseerde Said Sakhsoukh pakte, met een vervanger gereed langs de lijn, een onnodige rode kaart na een flinke overtreding op Danny de Jong.

Met tien man lukte het de thuisploeg niet om op gelijke hoogte te komen. Het niveau werd aan beide kanten minder en VSV leek de overwinning zonder al teveel moeite over de streep te willen trekken. In het laatste halfuur werd die zege definitief veilig gesteld. Sewalt benutte een vrije trap voor zijn tweede van de middag, waarna Michielsen de eindstand op 1-4 bepaalde en Zwanenburg kansloos afdroop.

Door de nederlaag blijft de ploeg van Mehmet Simsek voorlaatste staan, met evenveel punten als hekkensluiter Real Sranang, dat ook verloor. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt