Home / Algemeen / Onsia spreekt schande van puntverlies HBOK tegen Opperdoes

Onsia spreekt schande van puntverlies HBOK tegen Opperdoes

“Met alle respect, maar het is schandalig als HBOK zijnde als je niet van dit Opperdoes kan winnen, en al helemaal op eigen veld.” Trainer Marc Onsia was behoorlijk teleurgesteld na het puntverlies van zijn ploeg tegen de hekkensluiter. HBOK kwam niet verder dan 2-2 en zag koploper ZOB daardoor uitlopen naar vier punten in de zaterdag tweede klasse A.

“Als je op deze manier zo makkelijk doelpunten weggeeft, heb je nergens recht op. Zo slecht was het, ongelooflijk hoe die doelpunten vielen.” Halverwege de eerste helft profiteerde Opperdoes-spits Niels Putting optimaal van een te korte terugspeelbal van Anouar Lakbila: 0-1. Op het moment dat HBOK de leiding weer in handen had door doelpunten van Kid Ronday en Robin Schaaf, zorgde een enorme fout in de verdediging van de Zunderdorpers voor de 2-2. Een vrije trap werd vanaf de middenlijn het doelgebied in geslingerd, vier spelers van HBOK keken elkaar aan hoe Tamo Karepatian de gasten langszij schoot: 2-2.

Opperdoes hing met elf man achterover op eigen helft en kwam in het tweede bedrijf zelfs niet meer in de buurt van het doel van de thuisploeg. “Als dat je kwaliteit is, is het je goed recht als club. Wij hebben het in de eerste seizoenshelft natuurlijk goed gedaan – met de wintertitel als beloning – en ploegen stellen zich daar nu op in. Ze komen naar ons toe met de gedachte: ‘HBOK, jullie zijn toch zo goed? Speel het maar stuk’. Daar moeten wij mee leren omgaan, maar dan mogen we de doelpunten zelf niet zo makkelijk weggeven.”

Het zat de Zunderdorpers in de tweede helft ook niet mee. Schaaf vond de paal en HBOK moest het laatste kwartier met tien man verder na een vreemde tweede gele kaart voor Jorrin Ubbels. Het lukte de thuisploeg niet meer om de muur van de gasten te doorbreken.

De ploeg van Marc Onsia is in 2017 nog zonder zege, na nederlagen tegen Jong Holland en ZOB en dit gelijke spel. “Het zit gewoon allemaal even tegen. Van ZOB kan je verliezen, dat is een goede ploeg. Maar het is, met alle respect, een schande als je niet van Jong Holland en Opperdoes kan winnen. Dit zijn twee verliespunten en dat mag niet gebeuren.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s Rikus de Lange