Ontketend DWS schakelt RKDES op eigen veld uit

In een zeer spectaculair duel heeft DWS in Kudelstaart korte metten gemaakt met RKDES: 2-5. De gasten waren in de eerste helft heer en meester, maar zagen de thuisploeg voor rust nog terug in de wedstrijd komen. In een spannend tweede bedrijf hield de formatie van trainer Guus Uhlenbeek, waar veteraan Glenn Helder uiteindelijk ontbrak vanwege mediaverplichtingen, stand en treft zo in de volgende nacompetitieronde derdeklasser IVV.

“Wat een contrast met de eerste wedstrijd! In tegenstelling tot de heenwedstrijd zetten we nu vanaf het begin pressie. We hadden een moment van verslapping, maar ons plan veranderde niet. We hebben ze op individuele klasse verslagen”, waren de woorden van Uhlenbeek na afloop.

De oefenmeester sloeg hier de spijker op zijn kop, want DWS ging er vanaf het eerste fluitsignaal volop. De gasten maakten het de jonge RKDES-verdediging het opbouwen onmogelijk. De hevige druk en de snelle combinaties leverde al snel een levensgrote kans op voor Delano Patrick wiens inzet eenvoudig was voor doelman Tijn Kraak.

Het was het begin van een stormloop op het RKDES-doel waarbij vooral Patrick in de openingsfase de grote mogelijkheden kreeg. De Kudelstaarters hielden echter stand. Halverwege het eerste bedrijf klonk het gejuich van de DWS-bank bij een kopbal van Celso Uhlenbeek, maar hij kopte net naast.

De vrije trap van Rishi Kjensberg waaruit de 0-3 viel.
De vrije trap van Rishi Kjensberg waaruit de 0-2 viel.

Even later kon als nog de eerste treffer van de bezoekers worden gevierd. Marouan Choukri deponeerde een afvallende bal in de rechterbenedenhoek. De ban was gebroken voor DWS, dat in de heenwedstrijd het net maar niet kon vinden. Dit keer waren de Amsterdammers wel meedogenloos. RKDES kreeg voetballes en stond na veertig minuten kansloos met 0-3 achter via Patrick en andermaal Uhlenbeek. Het duel leek voor de pauze al gespeeld tot Jeroen Bakker daar anders over dacht en uit de rebound RKDES terug in de wedstrijd bracht: 1-3.

De Kudelstaarters hadden nog maar één treffer nodig voor een verlenging en kwamen hernieuwd uit de kleedkamer. Aan beide zijden ontstonden er tal van mogelijkheden. De razendsnelle Edward-Herrera Ospina was meerdere keren gevaarlijk voor DWS en aan de andere kant poeierde invaller Rutger Spaargaren een kwartier voor tijd de bal op de kruising paal en lat. De vleugelspeler leidde een zeer enerverend en hectisch slot in waar het alle kanten op kon.

Toch leek DWS even later het duel op slot te gooien. Rishi Kjensberg verschalkte van een meter of twintig op zeer fraaie wijze doelman Marco van der Jagt, die halverwege de geblesseerde Tijn Kraak verving. RKDES bleef echter tot het eind knokken en kreeg via Jeroen Bakker een niet te missen kans, die naast het doel vloog. Kort hierna gaf de aanvaller RKDES alsnog het laatste sprankje hoop: 2-4.

Juichen DWS2

Die hoop was snel vervlogen voor de gastheren. Invaller Mohamed Acheffay anticipeerde goed op een slechte ingooi van Daan Duizendstra en maakte definitief een einde aan alle illusies van RKDES. In de blessuretijd moest RKDES nog verder met tien man, nadat Lennart Kok zich liet gaan en zijn directe tegenstander een harde schop gaf.

Over twee wedstrijden maakte DWS uiteindelijk duidelijk het verschil met RKDES en treft in de volgende ronde IVV, dat voor lijfsbehoud in de derde klasse vecht. Uhlenbeek: “Ik ken ze niet, maar als wij hetzelfde spelen als vanavond, heb ik er het volle vertrouwen in.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag en foto’s: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)