Home / Algemeen / Ontketend Pancratius verpulvert hekkensluiter Alphen

Ontketend Pancratius verpulvert hekkensluiter Alphen

Waar trainer Rob Rijnink een week geleden klaagde over een gebrek aan scorend vermogen bij zijn ploeg, leek alles wat Pancratius tegen Alphen aanraakte te veranderen in goud. De zondag tweedeklasser liet na een 2-1 ruststand in de tweede helft weinig heel van de rodelantaarndrager: 8-2.

Binnen twee minuten opende Ralf Fenne het doelpuntenfestijn met de 1-0. Vlak daarna kwam Alphen verrassend op gelijke hoogte doordat Aatif El Bouny kon profiteren van een misverstand tussen Fenne en Dominique Sweers. Nog voor de rust herstelde Pancratius de voorsprong. Justin Ruijter behield het overzicht en stelde Bas Pel in staat om de 2-1 op het scorebord te brengen.

In de tweede helft ging het hard. Een schot van Fenne stuitte op de doelman van Alphen, waarna Gianni Oosterhoff in de rebound alsnog de 3-1 binnenschoot. Opnieuw deden de gasten brutaal iets terug via Gryvo Biya, maar daarna liep Pancratius uit naar grote cijfers.

Fenne voltooide zijn hattrick door de 4-2 en 5-2 voor zijn rekening te nemen en in het laatste kwartier liet een machteloos Alphen zich flink afslachten. Bas Pel was ook drie keer trefzeker. Zijn tweede treffer was een fraai hakje achter het standbeen, even later maakte hij met een zwabberschot zijn derde van de middag om de eindstand op 8-2 te bepalen. Tussendoor zette Shanon Schet zichzelf ook op het scoreformulier door een lange solo te bekronen met een fraaie lob.

De Badhoevedorpers deden goede zaken in de strijd om lijfsbehoud met duels tegen de nummers drie (RKDEO) en vijf (DOSR) in het verschiet. Pancratius staat nu op een zevende plaats, zes punten boven de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse C (West 2).

Met dank aan Paul Smorenburg
Archieffoto Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)