Ontketend Real Sranang bezorgt Zwanenburg pijnlijke nederlaag

Op klinkende wijze heeft Real Sranang de eerste drie punten in de zondag derde klasse C gepakt. De ploeg van Ruben Codrington liep met 1-7 over medepromovendus Zwanenburg heen. De uitslag was licht geflatteerd, alleen maakte Zwanenburg opnieuw geen beste indruk.

Voor Zwanenburg was deze wedstrijd er eentje om snel te vergeten, net als vorige week tegen Alliance’22 (3-1). Met name het spel in het laatste deel van de wedstrijd, waarin Real Sranang van de gelegenheid gebruik maakte om uit te lopen naar 1-7, was niet geweldig. Er ontbreekt een portie overtuiging en teamgeest bij de ploeg van Mehmet Simsek. Dat terwijl het begin van de wedstrijd niet onaardig was. Joshua von Mauw, Dennis Loogman, Tim Hollander en Jordy Vierbergen lieten kleine kansjes op de openingstreffer onbenut.

De 0-1 viel vervolgens aan de andere kant van het veld. Nadat eerst Nigel Ciebrant een tegentreffer had voorkomen door in de baan van een snoeihard schot te staan, was Real Sranang enkele minuten voor de rust wel trefzeker. Donovan Kesser maakte dankbaar gebruik van geklungel in de Zwanenburgse defensie. Vlak na de theepauze profiteerde diezelfde Kesser opnieuw van een fout van de thuisploeg: 0-2.

Nadat Jurgen Daniel er direct daarna ook 0-3 van maakte, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Een opleving en goed doorzetten leverde Zwanenburg een strafschop op, die de van Ter Leede overgekomen Vierbergen benutte: 1-3. Simsek besloot aanvallend te wisselen, hopend op een snelle aansluitingstreffer, maar omdat de ruimtes achterin groter werden, kon Real Sranang juist verder uitlopen.

In een tijdsbestek van vijftien minuten waren de bezoekers vier keer trefzeker. Randy Toby, opnieuw Daniel en twee treffers van Gregory Kuster zorgden voor de 1-7 overwinning, waardoor de Amsterdammers de eerste drie punten van het seizoen binnen hebben. Komend weekend krijgen zij Ouderkerk op bezoek, terwijl Zwanenburg tegen HBC de kans krijgt om de pijnlijke nederlaag weg te spoelen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.