Ontketend Zwaluwen deelt Swift flinke tik uit

Het bezoek van zaterdag Hoofdklasser Swift aan Zwaluwen is er eentje geworden om heel snel te vergeten. Halverwege was er niets aan de hand met een 2-2 ruststand, maar in de tweede helft had de ploeg van Bart Logchies geen antwoord op het ontketende Zwaluwen. In Vlaardingen werd met 7-2 verloren.

De dag begon nog goed door een vroege openingstreffer van Syrano Morrison. Jerry Scholman zorgde er vervolgens voor dat de 0-1 werd omgebogen in een 2-1 voorsprong voor Zwaluwen. Eerst was hij het meest alert om een defensieve fout af te straffen, even later liet hij doelman Bogdan Constantin op fraaie wijze met buitenkant voet kansloos. Nog voor de rust bracht Jaap Smeeing de gasten op gelijke hoogte. De spits was er als de kippen bij nadat Zwaluwen-keeper Marvin van Tienen een schot niet klem kreeg.

In de tweede helft werd Swift op alle fronten overklast door Zwaluwen, dat voornamelijk uit standaardsituties de Amsterdammers pijn kon doen. Constantin werd geklopt door een vrije trap van Vincent van Dorp en Erwin de Groot werkte een hoekschop binnen om de thuisploeg aan een 4-2 voorsprong te helpen.

Daarna lieten de Vlaardingers weinig heel van Swift. Scholman gunde Jermay de Nijs de 5-2, waarna Zwaluwen zelfs uitliep naar 7-2. Uit vrije trappen van Van Dorp maakten Leon Krznaric en Dennis van Rijn de overrompeling compleet.

De Amsterdammers zijn vijf wedstrijden op rij zonder zege. Omdat de concurrenten de laatste weken wel punten pakten, is de nacompetitiestreep steeds dichterbij gekomen. Daar staat Swift vier punten boven. Om echt uit de problemen te blijven, kan de ploeg van Bart Logchies volgende week tegen Rijsoord een overwinning goed gebruiken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.

Archieffoto: Jos Spitteler