Home / Algemeen / Ontketende Quint Piris (RODA’23) veegt de vloer aan met SO Soest

Ontketende Quint Piris (RODA’23) veegt de vloer aan met SO Soest

RODA’23 heeft bevestigd tot grote dingen in staat te zijn. De jonge ploeg van Bnar Toofeek boekte voor de tweede week op rij een klinkende overwinning. Nummer twee SO Soest werd, met Quint Piris als grote uitblinker, vernederd: 6-2.

“Wij hebben Feyenoord laten zien hoe je met 6-2 kan winnen”, grapte Toofeek aan het begin van het gesprek, doelend op de 6-2 in De Klassieker Feyenoord-Ajax. Net als de Rotterdammers toonde RODA’23 aan geen genade te hebben voor de, op papier misschien betere, tegenstander. “De selectie heeft iedereen op een mooie voorstelling getrakteerd. Wat de ploeg ons biedt, is geweldig. Ze lijken ook meer te willen. Ik probeer ze hier en daar te remmen, maar blijkbaar zien zij meer en voelen ze zich als een vis in het water.”

Tegen SO Soest waren de Bovenkerkers heer en meester, op de eerste tien minuten na. Toen kreeg de thuisploeg twee vervelende tegenslagen te verwerken. Eerst klapte Rinaigel Ogenio ongelukkig tegen de boarding, waardoor hij met een opengesneden lip en een gekneusde schouder het veld moest verlaten. Vlak daarna kwam SO Soest via Wouter de Zoete op 0-1. Waarschijnlijk sloop er daarna al een stukje gemakzucht bij ze naar binnen. “Ze dachten misschien dat wij een prooi waren, want ik vond ze erg naïef spelen. Niet de ploeg die ik ken.”

Daar maakte RODA’23 optimaal gebruik van. De tandem Tim Engeln-Quint Piris bleek goud waard voor de thuisploeg. In een kwartier tijd liep een ontketend RODA’23 van 0-1 naar 4-1. Engeln trok de stand gelijk, waarna Piris met een onvervalste hattrick de wedstrijd halverwege al in het slot leek te gooien. SO Soest was volstrekt kansloos. Vlak na rust deed Milan van Wincoop iets terug namens de bezoekers, maar echt spannend werd het duel niet meer.

Vrij snel na de 4-2 stelde Piris immers de meegelopen Engeln in staat er 5-2 van te maken. De spits zette tien minuten voor tijd de kroon op zijn werk door zijn vierde van de middag binnen te knallen en de eindstand op 6-2 te bepalen. Het was niet alleen de vierde overwinning op rij, met een vernedering voor de nummer twee van de ranglijst blijkt RODA’23 (geklommen naar de vierde plek) een ploeg te zijn waar iedereen rekening mee moet gaan houden. “Daar moeten wij ons op gaan instellen, maar we willen nu vooral genieten van deze resultaten. Ik ben extra trots.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Koos van der Leest