Ontknoping nadert

Met nog zeven speelronden op het programma neemt de spanning met de week toe. We komen zo langzamerhand in de fase waar de prijzen verdeeld gaan worden. Of het nou gaat om het kampioenschap, periodetitels, nacompetitie of degradatie op bijna alle velden is er wel enig belang. Het Amsterdamsche Voetbal zet de bijzonderheden voor u op een rijtje.

Wat gaat er gebeuren nu Young Boys (hoofdklasse) uit de competitie is genomen door de KNVB. Komt er een extra promotieplaats vanuit de eersteklasse? Het zou voor Ajax en/of Swift van belang kunnen zijn. Zo lang daar nog geen duidelijkheid over is zullen beide clubs hun wedstrijden gewoon moeten winnen om mee te blijven doen om de titel. Swift verkeerd momenteel in een mindere periode. Na de nederlaag is het uit op revanche. Dat zou dat moeten gebeuren in de uitwedstrijd tegen HBOk dat strijd tegen degradatie. Ajax neemt het in Leusden op tegen Roda’46.

Een klasse lager lieten de vier (Aalsmeer, AFC, Castrium en AMVJ) topploegen vorige week allemaal punten liggen. AFC liep de meeste schade op. Toch is de strijd nog lang niet verloren. Zaterdag kruist de ploeg van Jeroen Brussee de degens met AMVJ. Aalsmeer speelt thuis tegen Monnickendam. Kijk voor de stand en het complete programma op de klassenpagina van 2A.

In de derdeklasse B zijn EDO-RKAVIC en NFC-Fortius de meest in het oog springende duels. Het gaat daar niet om de titel maar wel om ene plek in de nacompetitie. RKAVIC voert momenteel de ranglijst aan in de derde periode. Kan de ploeg van Dave Samson, na de winst op koploper Argon, de goede lijn doortrekken?

In de vierde klasse B staat de topper tussen Real Sranang en VVA/Spartaan op het programma. Het verschil op de ranglijst tussen de nummer 1 en 2 bedraagt zes punten maar Spartaan heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Op zondag (na een uur korter slapen ivm het ingaan van de zomertijd!) zijn vele ogen gericht op het duel in de eerste klasse A tussen De Dijk en JOS Watergraafsmeer. Niet alleen kennen de spelers van beide partijen elkaar erg goed maar ook het belang is groot. Beide clubs zitten in een positie dat ze zich geen puntverlies meer kunnen permitteren willen ze nog kans maken op promotie. Vooral De Dijk is daar veel aangelegen omdat het graag naar de topklasse wil. Vandaag (vrijdag) maakte het bekend Kwong-Wah Steiraht te hebben overgenomen van Quick Boys en dat doen ze natuurlijk niet voor niets.
Ook Blauw Wit maakt nog steeds kans op de nacompetitie. De ploeg van Roy van de Mije gaat op bezoek bij De Kennemers dat vorige week verrassend won van JOS.

In de Amsterdamse derdeklasse C is de burentwist tussen AGB en DCG onze wedstrijd van de week. Meer informatie vindt u elders op deze site (lees ook ‘Ojers strijdvaardiger dan ooit’). Koploper RKDES neemt het op tegen VVA/Spartaan en DWS vecht voor lijfsbehoud tegen het in vorm zijnde Zwanenburg.

In 3B staat de topper tussen FC Purmerend en OFC op het programma. Mocht de thuisploeg haar kampioenskansen levend willen houden dan zal er gewonnen moeten worden van de gedoodverfde favoriet. De achterstand van de ploeg van Bart Hooglang bedraagt vijf punten.

Tot slot hebben we misschien dit weekend wel onze eerste kampioen. In de vijfde klasse E kan Forza Almere de eerste standaardkampioen van het district worden als er in de uitwedstrijd tegen ASV’65 minimaal een punt gehaald wordt.

Alle uitslagen , standen en het nieuwe programma staan zowel zaterdag als zondag vanaf ongeveer 17:15 uur op deze site. Verslagen en foto;s volgen vanaf 18:00 uur en de samenvatting van de wedstrijd van de week (AGB-DCG) is zondag vanaf 22:00 uur te zien. Veel succes dit weekend!