Ontknoping op zondag

Met de laatste speelronde op het programma zullen er aanstaande zondag veel beslissingen vallen. In veel klassen staat er nog het nodige op het spel. Het Amsterdamsche Voetbal zet de ontknopingen van zondag voor u op een rijtje.

In de topklasse (AFC) en hoofdklasse (Chabab heeft al een periode) staat er voor de Amsterdamse clubs niet meer op het spel. Een klasse lager (1A) des te meer. Blauw Wit Amsterdam heeft bij een overwinning op Stormvogels de derde periode in haar bezit. Een misstap kan grote gevolgen hebben en dan zou het seizoen zo maar ineens afgelopen kunnen zijn. Stormvogels vecht nog tegen degradatie dus de wedstrijd is zeker nog niet gewonnen. Het Amsterdamsche Voetbal is bij dit duel aanwezig.
Mocht Stormvogels stunten op Sportpark Sloten dan kan dat verregaande gevolgen hebben voor DWV en JOS Watergraafsmeer. Beide ploegen staan voorlopig nog aan de goede kant van de streep maar 100% zeker van een nieuw seizoen eerste klasse zijn ze nog niet. DWV gaat op bezoek bij EDO dat kampioen zou kunnen worden en JOS neemt het op tegen ZAP dat ook nog vecht tegen degradatie.

In 2B is Magreb’90 kampioen en zijn Concordia en Zeeburgia zeker van het toetje. De derde ploeg die daarvoor de beste papieren heeft is Weesp. De ploeg van scheidend trainer Charles Loots is van niemand afhankelijk als het weet te winnen in Bovenkerk van RODA’23. Ook van dit duel volgt zondag een uitgebreid verslag. In die zelfde klasse strijd ZSGOWMS voor lijfsbehoud. De ploeg van Rob Rijnink staat twee punten achter op Houten. Als de Amsterdammers dat weten goed te maken (thuis tegen Concordia) is het verzekerd van lijfsbehoud.

RKDES en AGB strijden al het hele jaar onafgebroken om de koppositie. Vorige week nam de ploeg uit Kudelstaart de vaandel weer over van AGB. Winst op DSS levert de titel op. AGB (op bezoek bij NFC) moet winnen om nog kans te maken maar zal aan de Amstelveners een zware kluif hebben omdat de ploeg van Ton Bras nog niet helemaal zeker is van een nieuw seizoen in de derde klasse. De laatste plaatst in de nacompetitie voor promotie gaat tussen Zwanenburg (thuis tegen Nieuw West) en Sporting Martinus (uit tegen Hillegom). Zwanenburg heeft de beste papieren. VVA Spartaan vecht nog voor lijfsbehoud en heeft tegen het al gedegradeerde DWS absoluut de volle winst nodig. Ook DCG (tegen Onze Gezellen) is nog niet veilig. Het verschil tussen VVA Spartaan en DCG bedraagt twee punten.

In 3D is Legmeervogels zeker van de nacompetitie als het weet te winnen van PVCV.

In de vierde klasse C strijd SDZ om promotie als het weet te winnen van De Meteoor. Samen met SVA is het in gevecht om de derde periodetitel. Als beide ploegen winnen is het doelsaldo doorslaggevend. Dat van SVA (+18)  is net iets beter dan dat van SDZ (+17) maar de ploeg uit Assendelft heeft met Hercules een veel zwaardere tegenstander dan de Amsterdammers.

De laatste speelronde in 4E is uitgesteld (zie elders deze site). De wedstrijden worden op Hemelvaartsdag ingehaald.

In de vijfde klasse starten komend weekend al de eerste wedstrijden in de nacompetitie. Het complete overzicht vindt u op de diverse klassenpagina’s en op die van de nacompetitie.

Foto: Karel Stevens (fragment uit het duel VVA/Spartaan – NFC eerder dit seizoen)