Onverdiend verlies voor Wartburgia

Vandaag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Alle tegenstanders hebben we inmiddels een keer gehad, dus nu de eerste return van het seizoen, met als tegenstander Ter Leede.  De eerste wedstrijd thuis tegen Ter Leede was een spannende wedstrijd waar we van een 2-0 achterstand een 3-2 overwinning wisten te maken. We wisten dat ook deze wedstrijd spannend zou worden! Na een geweldige competitiestart wisten we de laatste weken geen overwinning meer te halen. We weten dat er veel meer in zit en dat we van geen tegenstander hoeven te verliezen. Met deze gedachte en vol goede moed gingen we deze wedstrijd in Sassenheim tegen Ter Leede in.

De eerste helft ging gelijkwaardig op. Waar ons positiespel de afgelopen weken wat minder was, lieten we nu weer redelijk verzorgd voetbal zien.  In de 21e minuut was de eerste echte kans van de wedstrijd voor Wartburgia. Eline Keet zette Laura Kelderman met een steekbal vrij voor de goal, maar deze werd helaas niet benut. Ook Ter Leede werd een aantal maal (voornamelijk door dode spel situaties) gevaarlijk. Een corner werd net over gekopt, en nog 2 keer via een vrije trap.  Verder creëerden beide teams geen grote kansen.

Met de rust beseften we ons dat er meer te halen viel in Sassenheim. Met opgestroopte mouwen gingen we dan ook de tweede helft in. Dit resulteerde dat we vanaf de start van de tweede helft de betere ploeg waren. Na drie minuten was het Linda Bos die met een mooie pass Shanon Molleman de diepte in stuurde, Shanon gaf de bal voor maar Laura kon er helaas net niet bij. We creëerden steeds meer kansen en het doelpunt hing in de lucht. Maar we moesten ook alert blijven want Ter Leede kwam er soms ook gevaarlijk uit.  In de 54e minuut werd een vrije trap van Ter Leede knap gered door Eefje van Muselears. Met ons fellere en betere spel gingen we verder op zoek naar een goal. Onder andere twee mooie schoten van Bouchra Moudou belandden tot twee keer toe op paal en lat. Ook in tweede instantie gingen ze er niet in. In blessuretijd was het dan toch Ter Leede, waar Jill Wilmot, de gevaarlijkste Ter Leede speelster de bal zomaar voor het voeten kreeg en keihard binnen wist te schieten. 1-0 voor Ter Leede.

Wat een pech voor Wartburgia. Als er een ploeg verdiende om te winnen waren wij het. Weer een flinke domper, we hadden de eerste seizoenshelft zo graag winnend af willen sluiten. Toch gaan we de winterstop met een positieve gedachte in, wetende dat 2014 ons jaar gaat worden. We kunnen van iedereen winnen, en zullen dit na de winterstop laten zien