Onverdiende nederlaag AFC bij debuut Wetzel

AFC is er niet in geslaagd om het debuut van trainer Andre Wetzel op te luisteren met een overwinning. FC Lienden won met 0-1 dankzij een doelpunt van invaller Nick Hak. Scoren was weer het probleem voor AFC, al waren er, in tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden, nu wel voldoende kansen.

Wetzel herhaalde na afloop de woorden van zijn voorganger Ton du Chatinier: “We scoren niet.” De teller van het aantal gemaakte doelpunten blijft na acht wedstrijden op het schamele aantal van vijf staan. Wetzel had slechts twee trainingen de tijd om zijn team voor te bereiden op het duel met FC Lienden, na de zege de nummer drie van de ranglijst.

Ten opzichte van vorige week stond Rob Rietveld op de plek van de geblesseerde Sam Nijpels, verdedigde Patrick Zonneveld het doel en moest Melvin Grootfaam plaatsmaken voor Tom van den Brink. “Ik heb vooral overleg gehad met mijn assistent (Said Moumane, red.) en niet veel veranderd. Ik ben al blij dat ik alle namen weet.”

Wetzel kon niet ontevreden zijn over wat hij van zijn elftal zag. Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Hans Kraaij senior (vader van Lienden-trainer Hans Kraaij jr.) kreeg AFC een groot aantal kansen om een vroege voorsprong te nemen. Malcolm Esajas en Van den Brink konden binnen zes minuten de score openen, maar Jan Schimmel ontpopte zich toen al tot de man van de wedstrijd. Ook op de inzet van Ilias Zaimi reageerde de doelman uitstekend. Pas vlak voor rust kreeg Lienden haar eerste echte grote kans via Danny van de Meiracker, waarbij Zonneveld zijn waarde bewees door de kopbal naast te tikken.

Na rust was het eerste speldenprikje van de bezoekers met een schot van Kenny Elders. AFC had in de fase die volgde recht op een voorsprong. Schoten van Van den Brink (twee keer), Bosma en een kopbal van Thomas van den Houten leverden echter niet het gewenste resultaat op. Vanuit het niets kwam Lienden op voorsprong. Net voordat het uur verstreken was, zorgde invaller Hak voor de 0-1.

Foto Jos Spitteler | Doelman Zonneveld baalt na de treffer van Hak

Het was de doodsteek voor AFC. Na de tegentreffer kreeg het nauwelijks nog kansen. Op twee corners in de blessuretijd na kwam het niet meer in de buurt van Schimmel. Wetzel leed zijn eerste nederlaag en AFC haar zesde van het seizoen. “Na die tegentreffer zakten we door het ijs. We waren niet meer in staat er iets van te maken. Dat heeft me verbaasd. Komende week hebben we weer drie trainingen om daar aan te werken en ons te prepareren voor het duel met koploper Katwijk.”

Dinsdag een reportage over de eerste wedstrijd van Andre Wetzel bij AFC en morgen de samenvatting van het duel. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.