fbpx
Home / Algemeen / Onverstoorbaarheid levert FC Almere periodetitel op

Onverstoorbaarheid levert FC Almere periodetitel op

Toen FC Almere na de eerste periode met vier punten kansloos onderaan stond in de zaterdag tweede klasse B, gaven weinig mensen nog iets voor de promotiekansen van de ploeg van Jamal Yahiaoui. De Almeerders doorstonden een kleine crisis, grepen op doelsaldo naast de tweede periode en verzekerden zich met het winnen van de derde periode alsnog van een ticket voor de nacompetitie.

Met een ruime voorsprong op de achtervolgers kon het eigenlijk niet meer fout gaan voor FC Almere. Er hoefde alleen maar gewonnen te worden van laagvlieger Lopik, en anders was er volgende week tegen BFC nog een kans. Onder lastige omstandigheden (“een onbespeelbaar, keihard grasveld”) maakte de nummer drie van de ranglijst geen fout in Lopik. “Het was geen beste wedstrijd, we zijn niet in ons spel gekomen, maar wel verdiend gewonnen”, blikte Yahiaoui terug.

Na ruim een halfuur tekende Koen Blommestijn voor de enige treffer. Hij speelde zichzelf goed vrij, kwam vanaf de rechterkant naar binnen en plaatste de bal met zijn linker beheerst in de verre hoek. Nog voor de rust had Mike de Blieck de 0-2 op zijn schoen. Na een fout van de doelman van Lopik mikte de aanvaller net iets te hoog. Datzelfde overkwam Gary Bouwmeester na de theepauze ook uit een voorzet van Thiago Paraiso. Aan de andere kant van het veld werd doelman Gijs Roelofsen niet op de proef gesteld en hoefde slechts één keer in actie te komen om een onschuldig schotje van afstand op te pikken.

Als één van de weinigen bleef Yahiaoui vertrouwen houden in zijn spelersgroep. Waarom? “Nu ga ik trainerstaal lullen, maar wij waren bezig met een proces. Een goed proces zal op korte termijn misschien weinig punten opleveren en op lange termijn juist wel”, weet de oefenmeester. “In het begin viel het elke keer net de verkeerde kant op. We konden alleen maar bezig blijven met het proces, niets anders. Er was op dat moment veel bemoeienis van buitenaf. Toen heb ik gezegd: ik doe het op mijn manier. Of je hebt vertrouwen en laat me mijn gang gaan, of je zegt het vertrouwen op.”

Het werd dat eerste. En met succes. “De jongens hebben keihard gewerkt. Ze zijn blijven geloven in mij en in zichzelf. Die onverstoorbaarheid heeft ons hier gebracht”, vervolgde Yahiaoui. Zijn ploeg is al negen wedstrijden op rij ongeslagen, heeft zich verzekerd van de derde plek en kan zich – met de periodetitel op zak – alvast voorbereiden op de nacompetitie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Foto: Martin Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend