Onzeker RKDES verliest in tweede helft van VVA/Spartaan

VVA/Spartaan heeft in de zondag derde klasse C de stap naar het linkerrijtje gemaakt. Op eigen veld waren de Amsterdammers met 4-1 te sterk voor laagvlieger RKDES. Hoewel de 1-1 ruststand er nog enigszins hoopvol uitzag voor RKDES, kreeg het elftal van trainer Abrahamy in het tweede bedrijf nog drie tegendoelpunten te verwerken van VVA/Spartaan.

Na ruim tien minuten voetballen in Amsterdam kwam de thuisclub al op een 1-0 voorspong door een strak schot in de korte hoek van Mourad Mouou. Een goal die vanaf de kant houdbaar leek. RKDES-aanvaller Edwin van Maris was met een vrije trap dicht bij de gelijkmaker. De keeper van VVA/Spartaan lag echter in de weg. RKDES wist alsnog terug te komen op een gelijkspel. Een prima corner werd door Sven Boelsma fraai binnengekopt, 1-1.

In de tweede helft pakte de thuisploeg al snel de voorsprong terug. RKDES slaagde er niet in om de bal voor het doel weg te werken. In de chaos die in de verdediging ontstond slaagde Arabi el Abdessadak van VVA/Spartaan er uiteindelijk in om de bal makkelijk over de doellijn te lopen.

Een mislukte aanval van RKDES, waarbij de voorzet Maarten van Putten geen medespeler wist te bereiken, leidde de beslissende 3-1 in. In de counter van de thuisploeg tastte Sven Boelsma mis en alleen voor keeper Veldman wist Arabi el Abdessadak wederom de bal achter de doelman te krijgen.

RKDES-Spartaan 2

Mischa van der Scheur ging de fout in met een slordige bal achterwaarts. De thuisploeg maakte snel gebruik van deze fout en Reda Kharchous wist vervolgens de 4-1 binnen te schieten. Dit soort fouten waren tijdens de wedstrijd tekenend voor het gebrek aan zelfvertrouwen bij de ploeg van Abrahamy, veroorzaakt doordat ze slechts één partij wisten te winnen in vijftien wedstrijden. De wil en de inzet waren aanwezig bij de ploeg maar dit was niet voldoende om echt gevaarlijk te worden tegen VVA/De Spartaan.

In de slotfase betraden Daryl Haime en Daimian Veldman het veld en werd er met drie spitsen gevoetbald. De wissel leverde onverwachts nog een aantal kansen op voor RKDES. Een schot werd geblokt en een schot op de paal brachten geen verandering in de stand. De wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor VVA/Spartaan.

Trainer Abrahamy een paar uur na het verloren duel: “De ruststand was een juiste afspiegeling van de veldverhoudingen. In de tweede helft een paar grote individuele fouten waardoor we de wedstrijd in ruim tien minuten helemaal uit handen geven. Het verlies was niet onverdiend, maar we hebben VVA/Spartaan wel heel goed in het zadel geholpen. Dit was niet de eerste keer dat we door grote fouten het schip in gaan. Dat maakt het juist zo extra zuur.”

De trainer van RKDES verkeert al een aantal weken in onzekerheid over contractverlenging. De dit seizoen gedebuteerde hoofdtrainer wil zelf nog graag minimaal een jaar door bij RKDES. De clubleiding van de derdeklasser is tot dusver nog niet tot een beslissing gekomen. “Komende woensdag hebben we opnieuw een gesprek. Dan zal er duidelijkheid komen”, aldus Abrahamy.