Ook amateurvoetbal krijgt winterse transferperiode

Vanaf komend seizoen wordt er een extra transferperiode in het amateurvoetbal geintroduceerd. Spelers die een contract hebben bij een vereniging, mogen dan ook in de winter een transfer maken. De winterse transferperiode loopt van 3 januari tot 31 januari.

Contractspelers hadden voor de nieuwe situatie alleen de mogelijkheid om in de zomer van club te wisselen maar daar maakt de KNVB vanaf volgend seizoen een einde aan. Voorwaarden voor deze transfers is wel dat het contract bij de KNVB is geregistreerd en dat er met de huidige club overeenstemming is over ontbinding van het spelerscontract.

Met de wijziging sluiten de transferperiodes voor contractspelers in het amateurvoetbal aan bij de transferperiode van het betaald voetbal. De wintertransferperiode is met name relevant voor verenigingen in de top van het amateurvoetbal, omdat met name daar spelerscontracten worden getekend. Voor amateurvoetballers zonder contract geldt nog steeds de deadline van 15 juni.

De extra transferperiode sluit aan bij de nieuwe voetbalpiramide waarmee de voetbalbond volgend seizoen gaat starten. De bond hoopt hiermee de stap tussen amateur- en betaald voetbal te verkleinen. Om de voortgang van de competities te waarborgen en clubs geleidelijk te laten meegroeien naar een hoger niveau zijn er licentievoorwaarden in de Tweede en Derde divisie opgesteld. Een van die voorwaarden is dat clubs in de top van het amateurvoetbal de contractspelers bij de KNVB moeten registreren. In de Tweede Divisie gaat het na twee seizoenen om dertien contractspelers terwijl Derde Divisie clubs slechts zes contractspelers moeten hebben.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)