Ook Amsterdammer Henry Opoku (Quick Boys) vanuit Bollenstreek richting OFC

Met Henry Opoku heeft OFC de derde versterking uit de Bollenstreek en de vierde uit de Derde Divisie zaterdag gehaald. Opoku, bezig aan zijn derde seizoen bij Quick Boys, gaat met zijn vertrek naar Oostzaan weer dichterbij huis voetballen.

De 24-jarige rechtsback doorliep de jeugd van AFC en speelde vervolgens twee seizoenen bij Blauw-Wit onder Leeroy Echteld en Roy van der Mije. “Dat ik in Amsterdam-Noord woon, maakt het voor mij gemakkelijker. Een tijdje geleden ben ik door OFC benaderd. Er komt een nieuwe trainer en een paar andere spelers, waaronder de twee van Rijnsburgse Boys (Donny Verdam en Martijn Tjon-A-Njoek, red.), die ik ken. Ze willen graag naar de Tweede Divisie toe en ik zie mijzelf daar wel aan bijdragen.”

Na twee jaar bij EDO in Haarlem speelt Opoku nu in de Bollenstreek bij Quick Boys, waar hij bezig is aan zijn derde en laatste seizoen. “Ik heb hier een toptijd gehad; veel geleerd en vooral genoten van alles wat er omheen gebeurt. Ik ben naar Quick Boys gegaan om kampioen te worden en dat is mij vorig seizoen in de Hoofdklasse gelukt. Nu gaat het iets minder met de prestaties, maar dat verandert er weinig aan.”

Het is voor de verdediger ‘leuk’ om weer actief te zijn in de regio. “Ik ben niet echt bekend met het zondagvoetbal, maar het lijkt mij een mooie uitdaging. De Derde Divisie zondag zal iets minder leven dan op zaterdag, toch één van de mooiste afdelingen om in te mogen spelen, en ook de tegenstanders zijn nieuw voor mij. Het is zaak om met de versterkingen snel een goed team neer te zetten waarmee we voor het kampioenschap kunnen gaan.”

Foto boven: Hans van Duijn/Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)