Kaars scoort ook bij Ajax

De overstap van Dennis Kaars (23) van HBOK naar de amateurs van Ajax was misschien wel de meest opmerkelijkste overgang van de afgelopen zomer. De topscorer van Amsterdam van het seizoen 2010/2011 scoort ook bij zijn nieuwe club aan de lopende band. De teller staat inmiddels op elf.
‘Goudhaantje’ wordt hij nog niet genoemd, maar nu hij bij Ajax speelt is dat misschien zo langzamerhand wel van toepassing. Van de 32 gescoorde goals nam hij er elf voor zijn rekening. Na Minne van Woersem (Swift) staat hij daarmee op de tweede plaats van de topscoorders in de top, hoofd en eerste klasse. Kaars: “ Mijn doel is om kampioen te worden met Ajax, topscoorder worden is een bijzaak, maar natuurlijk hoop ik er de tweede seizoenshelft nog minimaal 11 te maken.”


Zijn overstap naar Ajax werd hem door iedereen gegund. Zelfs door HBOK. Hij was de meeste begeerde spits op de Amsterdamse velden. Hij begon als jong broekie bij VV Monnickendam en via HBOK kwam hij dus bij Ajax. “De overstap is mij zeer goed bevallen. Het is wel een beetje zoals verwacht, alles is uitstekend geregeld en er wordt goed getraind en gevoetbald. Van de sfeer bij Ajax had ik lage verwachtingen vooral omdat het bij HBOK altijd erg gezellig was maar dat is me honderd procent meegevallen, de sfeer is top in het bijzonder in de spelersgroep.”
Ondanks de goede sfeer vallen de resultaten tegen. Ajax staat tweede maar het aantal verliespunten is groot. Uit de dertien gespeelde wedstrijden werden ‘slechts’ 24 punten gehaald. Zes keer winst, zes keer gelijk en één nederlaag. Kaars: “We hebben zeker een sterke selectie en voor mijn gevoel worden we iedere week tactisch en als team sterker. Misschien was het in het begin nog even zoeken omdat er veel nieuwe jongens waren en we hebben een aantal wedstrijden op miraculeuze wijze niet gewonnen. Als we iets stabieler worden en ook uitwedstrijden gaan winnen komt het wel goed.” Dat werd de afgelopen jaren ook verwacht maar toen liep de club steeds promotie mis. Zelfs in het jaar dat er ruimere promotie mogelijkheden waren lukte het niet om te promoveren. Maar nu moet het dan eindelijk gaan gebeuren. “Ik zou niet weten waarom het de afgelopen jaren niet is gelukt, misschien een stukje teamgevoel, dat is nu zeker aanwezig. In deze competitie wint iedereen ook van elkaar terwijl DOVO vorig jaar bijna alles won, daardoor staan we tweede al hebben we nog geen uitwedstrijd gewonnen. Na de winterstop gaan we zeker uitwedstrijden winnen en kan onze brede selectie misschien ook wel het verschil maken.”
Over de samenwerking met de eveneens nieuwe trainer Bart Logchies is Kaars meer dan lof. Logchies behaalde in het verleden al titels met KBV en JOS Watergraafsmeer in de eerste klasse en zou dat natuurlijk nu ook graag met Ajax doen. Kaars: “De trainer communiceert veel met de groep en de trainingen zijn goed in balans wat tactiek en intensiteit betreft. Er komen steeds meer automatismen in de ploeg, we moeten nu alleen nog constanter worden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!