Home / Algemeen / Ook De Dijk uit bekertoernooi

Ook De Dijk uit bekertoernooi

Ook zondag eerste klasser De Dijk is uitgeschakeld in de districtsbeker. Hoofdklasser EDO was net iets beter in het nemen van strafschoppen. Na de reguliere negentig minuten stond het 0-0. De Dijk was de bovenliggende partij maar kon het overwicht, ook tegen tien man, niet uitbuiten. ZSGOWMS bekert wel verder na de 2-1 zege op Quick 1890.

“We hebben zeker vier of vijf grote kansen gehad om te scoren. We belonen ons zelf gewoon niet. Het voetbal is echt top. We spelen fantastisch! “, het zijn de woorden van De Dijk trainer Juan Fernandez Coto vlak na de uitschakeling. Het lijkt een herhaling van woorden want wekelijks speelt De Dijk goed voetbal en is het meestal de bovenliggende partij. Ook tegen hoofdklasser EDO was dat het geval.

In de eerste helft hebben Tim Ruder en Mostapha El Aamrani de mogelijkheid om de score te openen. EDO zette te weinig druk zodat de Amsterdammers het spel konden maken. Het was mede aan doelman Ricardo Snoek van EDO te danken dat EDO niet op achterstand kwam.

In de tweede helft een bijna identiek spelbeeld alleen zette EDO wat meer druk. Kansen kreeg De Dijk echter wel. El Aamrani was in de 609ste en 63ste minuut dicht bij een treffer. Vooral zijn twee kans, oog in oog met Snoek, had ene treffer moeten zijn. Coto: “Die had hij echt moeten maken!”

Foto Reinoud Buijs: EDO scoort vanaf elf meter…

Na 65 minuten moesten de bezoekers met tien man verder omdat EDO speler Wim van Zalingen met rood van het veld moest maar ook tegen tien man wist De Dijk niet te scoren. Chakib Tayeb raakte tien minuten voor tijd nog wel  de paal waardoor EDO, getraind door Roy van der Mije, weer kon ontsnappen. Coto: “We spelen echt geweldig maar verloren ook nog bijna want EDO kreeg in de laatste minuut een grote kans.”

Foto reinoud Buijs: …en De Dijk is uitgeschakeld in de beker

Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Daarin was EDO uiteindelijk de betere. Ricardo Snoek stopte de penalty van Tim Ruder en Kwong Wah Steinraht. EDO miste eenmaal zodat de Haarlemmers de serie met 4-3 wonnen en zich plaatsen voor de laatste 32.

Met de uitschakeling van De Dijk blijven er nog maar weinig regio clubs over. JOS Watergraafsmeer speelt een tussenronde. ZSGOWMS, dat vanavond met 2-1 won van Quick 1890,  Ajax 2, OSV (zat) en Diemen vertegenwoordigen Amsterdam en omstreken in de volgende ronde.

De wedstrijd DIO-Wasmeer werd na veertig minuten bij een 1-1 stand gestaakt vanwege een blessure bij de Amsterdamse scheidsrechter Johan Jensch.

Kijk voor alle uitslagen op de beker pagina.

Foto’s reinoud Buijs