Ook Dion Glumac naar JOS

Dion Glumac maakt de overstap van FC Hilversum naar JOS Watergraafsmeer. De spits wordt daar herenigd met zijn ‘maatje’ Tom Clobus. De Amsterdammer speelde eerder voor onder andere ADO’20, Ajax, Volendam en DWV.

Glumac (28) besloot na overleg met Hilversum-trainer Karel Bonsink een stapje terug te doen. Glumac: “Ik heb het erg druk met mijn werk en mijn studie pedagogiek zit ook in een afrondende fase. Voetballen op topklasse of hoofdklasse niveau is dan erg zwaar. Het leek mij, en ook Karel, beter om voorlopig een stapje terug te doen”.

De docent lichamelijke opvoeding koos uiteindelijk voor JOS Watergraafsmeer. De zondag eersteklasser was zeer actief op de ‘transfermarkt’ en voegt nu dus ook Glumac aan haar selectie toe. Glumac: “Ik woon vijf minuten rijden van de velden van JOS. Daarnaast speelde ook een grote rol dat ik met mijn vriend Tom Clobus samen kan spelen. JOS heeft op papier absoluut een elftal dat mee kan gaan doen om de prijzen. Ik wil volgend seizoen graag weer in de hoofdklasse spelen. Met JOS zijn die mogelijkheden er zeker”.

Naast zijn veldvoetbal activiteiten speelt Glumac ook in het Nederlands beachsoccer team. Glumac: “Vlak voor het einde van de competitie (tegen Hollandia, red.) raakte ik geblesseerd aan mijn linker enkel. Ik ben nu druk aan het revalideren en hoop over twee weken weer in het zand te kunnen spelen. Dat is heerlijk om te doen en met een beetje geluk speel ik dan ook weer in het Nederlands team”.

Glumac scoorde het afgelopen seizoen slechts vier keer voor Hilversum. Veel te weinig voor een spits van dat kaliber. Glumac: “We hebben met Hilversum een zwaar seizoen gehad (Hilversum degradeerde uit de topklasse, red.) en het liep niet altijd even soepel. Toen heeft de trainer me achter de spitsen gezet in plaats van in de spist en dat scheelt natuurlijk wel een aantal doelpunten. Volgende seizoen bij JOS richt ik me op beide posities. Ze zijn me allebei even lief”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)