Ook DWV verpulvert Sloterdijk

Over de wedstrijd van vandaag kunnen we kort zijn. Het 1e zaterdag elftal van D.W.V. speelde op sportpark Elzenhagen de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Sloterdijk. De ploeg uit Amsterdam-West stond voorafgaande aan dit duel troosteloos onderaan met 0 punten uit 17 duels. Hierin waren slechts 2 treffers gemaakt en liefst 125 geïncasseerd. Voor de D.W.V.-ers was het zaak de nare smaak van de onnodig verloren uitwedstrijd tegen United/DAVO weg te spoelen. Daar was dit duel de uitgelegen mogelijkheid toe. Bij Sloterdijk was trainer/coach Marcel Boonstra niet meer aanwezig nadat het bestuur de afgelopen week besloten had geen gebruik meer te maken van zijn diensten gedurende het restant van dit seizoen.

Na een oponthoud van 30 minuten, omdat een aantal Sloterdijk-spelers vast stond in het verkeer werd het vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Khalilov nooit een wedstrijd. De gasten wisten gedurende 90 minuten niet een kans af te dwingen of een keer op doel te schieten en deden sporadisch de helft van D.W.V. aan. Nadat in de beginfase al een groot aantal kansen om zeep waren geholpen was het in de 9e minuut wel raak. Topscorer Mohammed Soltane schoot van 20-25 meter hard en laag de 1-0 binnen. Hierna bleef het overwicht van de thuisploeg groot, werd kans op kans gecreeërd maar bleef de verlossende tweede goal lang uit. Net voor het half uur kwam de 2-0 toch op het bord toen rechtsachter Bram Groot een goede voorzet van Soltane van dichtbij inkopte. Op slag van rust was het Soltane zelf weer die goed anticipeerde op een prima steekbal van Gilliano Berenstein en de ruststand op 3-0 bepaalde.

Onder een stralend lentezonnetje met zomerse temperaturen ging D.W.V. de 2e helft door op de ingeslagen weg van voor de rust. Wederom was het Berenstein die dit keer Koen de Ridder een niet te missen kans gaf die op zijn beurt niet faalde en overtuigend de 4-0 achter de Sloterdijk-doelman legde. Weer vijf minuten later was het goed doorzetten van die zelfde de Ridder die vanaf de rechterkant het strafschop gebied binnen drong en Michiel Bink de 5-0 liet aantekenen. D.W.V. leek op een monsterscore af te stevenen, maar doordat de gastheren te veel voor eigen succes gingen stokte de productie en leek Sloterdijk er nog genadig vanaf te komen. Zeven minuten voor tijd werd het net eindelijk weer gevonden door Man of the Match Gilliano Berenstein die, na goed voorbereidend werk van Gijs Boerwinkel, zijn verdiende treffer mocht scoren. Vanaf de aftrap was het weer raak en weer was het Boerwinkel die aan de basis stond van de derde treffer van Soltane deze middag. Sloterdijk wierp het hoofd in de schoot waardoor wederom een minuut later Moh Soltane, Robin Fernandes (1e jaars A-junior) in staat stelde de 8-0 eindstand in de boeken te schieten. De drie treffers in drie minuten waren voor scheidsrechter Khalilov aanleiding het duel vier minuten voor het eind van het duel af te blazen om de schade voor Sloterdijk niet verder op te laten lopen.

Volgende week zaterdag speelt D.W.V. zaterdag 1 wederom thuis om 15.00 uur tegen Ankaraspor

Verslag: Remco van Twiller

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!