Ook FC Almere niet opgewassen tegen Almere City FC

Twee weken geleden werd ASC Waterwijk ruim verslagen door de profs van Almere City FC (0-10). Vorige week was op sportpark De Marken FC Almere de tegenstander. Voor FC Almere was Almere City een maatje te groot. De ploeg moest een ruime nederlaag incasseren, ook FC Almere verloor met 10-0 van Almere City.

Voor rust deed FC Almere nog goed mee met de profs. Het team hield de schade beperkt met slechts twee tegengoals. Het team van trainer Charles Loots had zelfs ook diverse mogelijkheden maar deze werden niet benut. De 0-2 ruststand was dan ook terecht.

Na rust wisselde Loots meerdere spelers, zodat hij kon zien hoe deze zich staande zouden houden. Slechts een minuut na rust lag de 0-3 achter doelman Stefan Verboom, die na de pauze in het veld kwam voor Nordin Vermeulen. Ook bij City kwam er een ander elftal in het veld, maar de ploeg van Almere City trainer Robert Molenaar bleef de betere ploeg. Dat de stand uiteindelijk opliep naar 0-10 was een logisch gevolg. De vele toeschouwers kregen toch een heel aardige wedstrijd voorgeschoteld met fraaie momenten, vooral van de profs uit Almere. FC Almere bleef sportief strijden maar kreeg maar weinig ruimte en liep veelal achter de feiten aan. De ploeg van oefenmeester Loots zal hun voordeel moeten doen met de ervaring tegen de profs van Almere City FC.

Op maandag 5 augustus begint de voorbereiding van FC Almere. De ploeg komt het aankomende seizoen uit in de zaterdag tweede klasse B. Klik hier om de tegenstanders te bekijken. In de beker spelen de Almeerders tegen Huizen, Hierden en Batavia’90.