Ook Jimmy Spruit van Jong Almere City naar OFC

In navolging van Tom Noordhoff maakt ook Jimmy Spruit de overstap van Jong Almere City naar OFC. Het betekent voor de 20-jarige rechtsback een terugkeer in de regio, die bij de derdedivisionist meer aan spelen toe wil komen.

Tijdens een oefenwedstrijd tussen Jong Almere City en De Dijk (1-1 op 16 november 2016) kwam Spruit op de radar van de Oostzaners. Een paar weken geleden werd hij officieel benaderd, gisteren (woensdag) gaf hij zijn ja-woord. “Meerdere clubs waren geïnteresseerd, maar bij OFC heb ik een goed gevoel. Het is een goede club, ik was al vrij snel enthousiast en wil op een zo hoog mogelijk niveau voetballen. Bovendien woon ik in Purmerend, op een kwartiertje rijden van Oostzaan. Dat scheelt een hoop met Almere.”

Spruit doorliep de jeugd van DWV, totdat hij op zijn veertiende naar FC Utrecht vertrok. Daar haalde hij niet het eerste elftal, waarna hij zijn heil in het amateurvoetbal zocht. Na één seizoen VVSB en nu Jong Almere City in de zaterdag Derde Divisie is de Amsterdammer komend seizoen te zien in Oostzaan. “Bij beide clubs heb ik weinig gespeeld. Zeker nu is het een weggegooid seizoen. Ik hoop bij OFC meer aan spelen toe te komen. Eerst moet ik helemaal fit worden, want ik heb weinig wedstrijdritme. Ik ben niet op niveau en hoop zo snel mogelijk mijn ritme op te kunnen pakken.”

OFC wil komend seizoen hoge ogen gooien door de nieuwe trainer Yuri Rose en een flinke kwaliteitsinjectie te promoveren naar de Tweede Divisie. “Ik weet wat hun doel is. Er komen veel nieuwe jongens en ook allemaal goede voetballers. Ik hoop mijn steentje daar aan te kunnen bijdragen, al zal ik mijzelf eerst moeten bewijzen.”

Foto Ron Baltus/Sportshots.pro

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!