Ook Lionel Grootfaam (AMVJ) kiest voor terugkeer naar Pancratius

Pancratius is in februari al druk bezig met het versterken van de selectie voor volgend seizoen. Opnieuw sluit de zondag tweedeklasser een oude bekende in de armen. Lionel Grootfaam maakte een klein uitstapje naar AMVJ en keert komende zomer terug in Badhoevedorp.

Grootfaam koos voor een vertrek bij Pancratius omdat hij naar eigen zeggen geen goed gevoel had bij de nieuwe trainer, Rob Rijnink. De aanvaller besloot in te gaan op het verzoek van AMVJ-trainer Ricky Kumar om die kant op te trekken. “Nadat bekend werd dat de huidige trainer zou vertrekken, heb ik meteen contact gehad met de club. Het was eigenlijk al rond voor het gesprek dat ik met Danny Hijzelendoorn heb gehad. Mijn gevoel voor Pancratius is zeker niet weggegaan.”

De stap naar AMVJ was geen heel groot succes. Het eerste halfjaar kampte hij met veel blessureleed. “Dan krijg je ook steeds minder plezier in het voetballen. Het is balen als je niet kan voetballen, maar mijn familie en vrienden steunden mij de afgelopen tijd. Nu ben ik weer fit en klaar om de tegenstanders kapot te maken.”

Toch keert hij na dit seizoen terug op het oude nest, waar hij eerder vijf seizoenen speelde. “Het voelt heerlijk om terug te keren bij Pancratius, als thuiskomen. Ik ken alle jongens bij de club nog goed en ik kijk vaak bij het eerste elftal. Als ik nu bijvoorbeeld naar de kantine zou gaan, kan ik er gelijk een broodje halen”, zegt Grootfaam. De aanvaller heeft als doel met Pancratius terug te keren naar de eerste klasse. “Zoals het dit seizoen gaat is niet de bedoeling. Als Pancratius zijnde hoor je mee te doen voor het kampioenschap.”

Verslag Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)