Home / Homepage / Ook nacompetitie Zwanenburg

Ook nacompetitie Zwanenburg

Zwanenburg heeft ondanks het gelijkspel (2-2) tegen Nieuw West de periodetitel van kampioen RKDES overgenomen. De ploeg van Edwin Eefting moest eigenlijk winnen maar omdat concurrent Sporting Martinus verloor van Hillegom kon er toch een feestje gevierd worden.

Nieuw West, dat al zeker was van handhaving en ook niets meer te winnen had, was wat sterker in de openingsfase maar ondanks diverse individuele acties kon het geen echte kansen afdwingen. Zwanenburg was daar en tegen dreigender. Na iets meer dan een kwartier spelen werd Ruben Karelse onreglementair tegen de grond gewerkt binnen het strafschopgebied. Hij nam tegen alle wetten in zelf de penalty en zette Zwaneburg op een 1-0 voorsprong. Karelse was daarna nog dichtbij de 2-0 maar hij verzuimde te scoren.

Na rust wilde de ploeg van Eefting doordrukken en de wedstrijd beslissen. Drie goede mogelijkheden werden niet verzilverd. Nieuw West kwam het eerste kwartier na rust niet veder dan de zestien meterlijn maar daarna was het wel ineens raak. Zwanenburg bleef op zoek naar een treffer met het risico dat het zelf tegen een counter aan zou lopen. Die vrees werd werkelijkheid toen Nieuw West, van scheidend trainer Ray Semmoh, zelfs op voorsprong kwam (1-2).

Eefting zette alles op alles en dirigeerde verdediger Arjan van Beem mee naar voren zonder dat dat direct resultaat opleverde. Uiteindelijk werd de aanvalsdrang beloond. Een lange bal vanuit de defensie werd verlengd op het middenveld en Koen Piels was er net iets eerder bij dan zijn opponent en schoot vanaf de rand van de zestienmeter raak. Het was de bevrijdende 2-2 naar later zou blijken.

Na afloop wist niemand waar het aan toe was. De wedstrijd Hillegom-Sporting Martinus was een half uur later begonnen (omdat de lijnen daar niet goed zichtbaar waren). Bij winst van Martinus zou Zwanenburg met lege handen staan. Pas lang na afloop kwam het verlossende bericht dat de ploeg uit Amstelveen verloren had. Zwanenburg kan zich dus gaan opmaken voor promotie naar de tweede klasse.

Wil je weten wie daar in hun tegenstander is? Ga dan naar de pagina ‘nacompetitie zondag’.

Foto: website VV Zwanenburg (www.vvzonline.nl)