Ook OSV zaterdag ruikt titel

In navolging van het eerste zondagteam is ook het zaterdagteam van OSV dicht bij de titel. De ploeg van Frank Bruijns staat één punt voor op Jong Holland en heeft ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld. Vanmiddag werd Dindua met 4-0 verslagen en maandag kan de voorsprong vier punten worden als het eerder gestaakte duel met Sporting Noord winnend wordt afgesloten.

Het zou het tweede kampioenschap op rij worden voor de ploeg uit Oostzaan. Vorig seizoen besloten de broertjes Dave en Donny Sijbrands de bij OSV de zaterdag 1 te gaan vormen.  Donny speelde er al en Dave kwam samen met twee vriende over van DWV. Daarnaast kwamen diverse spelers over van de zondagafdeling. Het succes was er direct. Dave Sijbrands:”We wilden twee keer in drie jaar kampioen worden, we lopen dus behoorlijk voor op schema. Vandaag tegen Dindua zijn we ook geen moment in gevaar geweest en Jong Holland verspeelde weer punten (2-2 tegen HCSC, red.) dus we hebben voorlopig een heerlijk Pasen.”

Dick Bos en Melle Bruijns zorgden er voor dat OSV met een 2-0 voorsprong de rust in kon gaan. Na de hervatting werd, na een nonchalante openingsfase, de draad weer opgepakt. Renco Bakker en Mischa Klaver bepaalde de eindstand op 4-0. Sijbrands: “Maandag kunnen we het verschil vier punten maken met Jong Holland. Als we alles blijven winnen kunnen we op 21 april tegen IJmuiden kampioen worden.”

De tegenstander maandag is buurman Sporting Noord. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd na veertig minuten gestaakt (zie elders op deze site). Het duel is beladen. Sijbrands: “Vooral aan de kant van Sporting Noord. Onze grote rivaal is eigenlijk OFC. Natuurlijk is deze ontmoeting wel speciaal. Onze trainer (Frank Bruijns, red.) heeft wel gezegd na het overlijden van de heer Retz (de trouwe supporter die overleed na een trap van een Sporting Noord speler, red.) dat we er alles aan moeten doen om ‘voor hem’ kampioen te worden. Het zal een raar gevoel zijn als we maandag die wedstrijd uit moeten spelen.”

OSV begint het duel in de 40ste minuut met een 2-1 voorsprong.

Eigen foto: feest in de kleedkamer van OSV na de 4-0 zege op Dindua

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)