Ook Ouderkerk kan FC Weesp niet afstoppen

Koploper FC Weesp heeft in de zondag derde klasse C ook Ouderkerk aan de zegekar weten te binden. De ploeg van Mario Rijnsburger was met 4-2 te sterk voor de subtopper, waarmee de degradant de zesde zege op rij boekte. Oseanu Doorn was voor de Weespenaren de uitblinker met drie treffers.

Een eenvoudige zege wilde Rijnsburger het niet noemen. De thuisploeg speelde volgens de oefenmeester “aanvallend gezien de beste wedstrijd van het seizoen.” Vanaf het begin van de wedstrijd voerde FC Weesp de boventoon en kreeg het kans op kans. “We begonnen erg goed, speelden in een hoog tempo en hadden na twaalf minuten al met 3-0 voor moeten staan. Dat laten we na. Niet de eerste keer dit seizoen en daar maken we het onszelf erg moeilijk mee.”

Zo moeilijk dat Ouderkerk er uiteindelijk van wist te profiteren. Een verre inworp van Mitchel Melissen kwam via Levi Piqué voor de voet van Wouter Roosjen, die niet hoefde na te denken en na een half uur spelen de gasten aan de leiding bracht: 0-1. Lang kon de ploeg van Lex van der Horst genieten, want in het daaropvolgende kwartier stelde FC Weesp orde op zaken. Milan Geertsma en twee maal Oseanu Doorn zorgden voor een 3-1 ruststand.

Een sterk kwartier voor rust van FC Weesp kreeg na de hervatting geen vervolg. Rijnsburger: “We gingen mee in het lagere tempo van Ouderkerk en waren nonchalant.” Het duel kwam meer in evenwicht en in de slotfase had Ouderkerk de aansluitingstreffer te pakken. Uit een fraaie voorzet van Melissen kopte Sander Couperus hard raak: 3-2. “En dan schrik je wel even, vooral omdat het al lang beslist had moeten zijn.”

Het had weinig gescheeld of Ouderkerk was zelfs nog langszij gekomen. Een schot van Couperus werd op miraculeuze wijze door doelman Arno Compier uit het doel gehouden. In de tegenstoot gooide Oseanu Doorn met zijn derde van de middag het duel in het slot, waardoor FC Weesp de foutloze status behoudt.

Mario Rijnsburger kon zo opgelucht ademhalen. “Dit laat nog maar eens zien dat wij niet te vroeg moeten juichen. We hebben het na de degradatie goed opgepakt, maar de ploeg moet wel scherp blijven. Als wij op minder dan honderd procent spelen, zijn wij gewoon kwetsbaar. Ik blijf er bij dat we pas in de winterstop een helder beeld van de competitie hebben.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)