Foto Piet Pas: JOS won ook bij Purmersteijn (1-3)

Ook Purmersteijn kan JOS niet stoppen

Op een licht besneeuwd en moeilijk bespeelbaar veld traden Purmersteijn en JOSWatergraafsmeer aan bij een temperatuur van rond het vriespunt. Voor Purmersteijn zaak om punten te pakken want anders gaat het er voor hun toch moeilijk uitzien dit seizoen. Na de degradatie uit hoofdklasse wil het met deze ploeg maar niet lukken. JOSWatergraafsmeer daar in tegen gaat het voor de wind al moet de ploeg wel scherp blijven.

JOSWatergraafsmeer begon ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Het was na drie minuten, door slap ingrijpen van de verdediging en een blunder van de altijd zo zekere Martijn Middelbeek, 1-0. Daniël Schermer schoot de bal langs de doelman nadat  hij de bal niet klemvast had. JOSWatergraafsmeer schrok niet echt van het weggegeven cadeautje en probeerde met gecontroleerd voetbal de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat was op dit veld wel een probleem, maar het krachtverschil tussen Purmersteijn en JOSWatergraafsmeer was te groot.

10032013 PURJOS 2

Purmersteijn zocht via de lange bal zijn aanvallers en hadden daar weinig succes mee want verdedigers Alex de Bruijne en Bas ter Haak hadden daar goed het oog op. JOSWatergraafsmeer had via combinatie voetbal meer resultaat. Alhoewel niet alles lukte was het Tom Clobus in de 29e minuut die door een pass van Maurice Renger alleen voor keeper Stam kwam te staan en  Clobus faalde niet: 1-1. En dat was niet onverdiend want Purmersteijn had na de treffer geen enkele mogelijkheid kunnen creëren. Ook niet nadat middenvelder Arthur van Metelen geblesseerd uitviel en vervangen werd door Dion Clumac. Ook na de omzetting, Ivo Pas naar het middenveld en Dion Clumac naar de rechterspits werd JOSWatergraafsmeer niet zwakker. Het was een kwestie van tijd dat de 1-2 werd gemaakt. En wat voor een 1-2. Het was topscorer Paul Bekker die in de 34e minuut, op een voorzet van Maurice Renger van de linkerkant, de bal à la Bep Bakhuis ( voor de jonkies kop specialist van voor de 2e Wereldoorlog ) zwevend en snoeihard in de rechter bovenhoek kopte. Wat een fantastische goal. En met die stand werd de rust gehaald. 1-2.

Na rust hetzelfde spelbeeld, een onmachtig Purmersteijn en een JOSWatergraafsmeer die het allemaal wel goed leek te vinden. Zij bleef de wedstrijd controleren. Misschien was dat wel verstandig om de wedstrijd zo uit te spelen met het oog op de komende belangrijke wedstrijden. Want de conditie waar in gevoetbald moest worden was voor beide teams zwaar. Purmersteijn kreeg nog wat kleine mogelijkheden waar keeper Martijn Middelbeek geen problemen mee had. Voor JOSWatergraafsmeer waren er zeker mogelijkheden om de score hoger uit te laten vallen maar het vizier stond bij de aanvallers van JOSWatergraafsmeer niet op scherp. Oké dan is er altijd nog Alex de Bruijne die acht minuten voor tijd de bal uit een scrimage langs keeper Stam schoof. En dat zette de wedstrijd op slot met toch weer een belangrijke 1-3 winst voor JOSWatergraafsmeer die Zeeburgia op de hielen blijft zitten. Het zal dus donderdagavond, als de weergoden mee werken, een boeiend duel worden tussen de nummers een en drie van de ranglijst.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.