Home / Algemeen / Ook Ralph Hovestad naar Ajax
Ralph Hovestad

Ook Ralph Hovestad naar Ajax

Zaterdag hoofdklasser Ajax heeft zicht voor komend seizoen versterkt met centrale verdediger Ralph Hovestad van zondag eersteklasser Hercules uit Utrecht. Hovestad moet de vervanger worden van de naar Sparta Nijkerk vertrekkende Wouter van der Molen.

Hovestad was al van plan Hercules te verlaten omdat hij naar Amstelveen gaat verhuizen. Hovestad: “De resiafstand wordt me dan te groot. Ik heb ook gesproken met EDO, DOVO en VVIJ maar met Ajax was ik er gelijk uit.”  Het contact tussen speler en club kwam tot stand door scout Roy Wesseling. Hovestad: “ Ik ken Roy van mijn periode bij FCNH (het talententeam van RTV Noord-Holland). Hij hoordde van trainer Bart Logchies dat hij een centrale verdediger zocht en dacht meteen aan mij. Gisteren (maandag) heb ik een gesprek gehad met de trainer en we waren er snel uit. Binnenkort zal ik mijn contract ondertekenen.”

Hovestad (24) speelde ook voor FC Volendam, RKC en Ajax. Bij de Amsterdammers was hij actief in de D-junioren. Hovestad: “ Het is twaalf jaar geleden dat ik daar gespeeld heb. Het voelt nu wel een beetje als thuiskomen. Ik hoop met Ajax volgend seizoen de stap naar de topklasse te kunnen maken want dat is iets wat ze erg graag willen.”

Eerder versterkte Ajax zich al met Dwight Gefferie en Peter Post van AFC, Yuri Rose komt over van Cambuur, Kid Ronday van Monnickendam en Paul Quasten van Willem II.