Ook Reiger Boys moet aan zegereeks HBOK geloven

Er lijkt vooralsnog geen eind te komen aan de opmars van HBOK in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Wessel Colijn boekte op bezoek bij hekkensluiter Reiger Boys een overtuigende 0-4 overwinning, wat de zesde zege op rij betekende voor de Zunderdorpers.

Dat HBOK met zulke ruime cijfers afstand zou nemen van Reiger Boys, zag het in de eerste helft niet naar uit. In Heerhugowaard speelden de gasten “onder de maat” en bleven op een 0-0 ruststand steken. In de tweede helft begon het wel te lopen bij HBOK. Nadat Mauritsio Helstone op aangeven van Davey de Haze na een klein uur spelen de score opende, zorgden De Haze, Stijn Wiedemeijer en opnieuw Helstone voor de uiteindelijke 0-4 overwinning. Elk doelpunt viel om de tien minuten.

“Het staat nu goed”, zegt trainer Wessel Colijn nog rustig over de huidige negende plaats. “Ik heb altijd al gezegd dat wij het linkerrijtje kunnen halen, alleen niet dat we zoveel pech zouden hebben in de start van de competitie. Nu zijn we gelukkig goed op weg en zijn we zo goed als veilig (elf punten voorsprong op de nacompetitie, red.). Wie weet wat er nog meer in zit.”

De oefenmeester doelt daarmee op de derde periode, die door HBOK wordt aangevoerd. Met wedstrijden tegen DVVA, AMVJ en AFC in het vooruitzicht volgen cruciale wedstrijden voor de Zunderdorpers in de laatste kans op zilverwerk dit seizoen. “Daar zijn we nog niet mee bezig. Het is lekker om weer een keer te winnen en de reeks voort te zetten. Waar dit stopt? Je hoopt natuurlijk dat dit nooit stopt, maar we blijven realistisch. We kijken van wedstrijd tot wedstrijd, leven van week tot week, moeten niet te ver vooruit kijken en zien aan het eind wel hoe ver we zijn gekomen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto boven: Ricky Sportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)