Ook ‘T Knooppunt deelt ASV Lebo rake klappen uit

De hoek waar de klappen vallen. ASV Lebo-trainer Calvin Blankendal heeft het er meerdere keren over en krijgt bijval van zijn collega van stadsgenoot ‘T Knooppunt, Carmelo Nieddu. In de Amsterdamse derby, tussen de koploper en de hekkensluiter, had de regerend landskampioen de goede hoop een eind te maken aan de neerwaartse spiraal. ‘T Knooppunt dacht daar anders over en deelde met een 1-9 overwinning een paar nieuwe tikken uit.

Ondanks nul punten uit de eerste vijf wedstrijden was de sfeer nog altijd goed binnen het kamp van ASV Lebo. Meteen erop klappen in de derby, was het devies voor de ploeg van Calvin Blankendal, die zelf ook het tenue had aangetrokken om bij nood in te vallen. Hij speelde uiteindelijk vijf minuten mee.

De start was veelbelovend, want na 42 seconden had de thuisploeg een verrassende voorsprong te pakken. Op aangeven van routinier Zaid el Morabiti, die voorafgaand aan de wedstrijd werd geëerd voor zijn honderdste interland, punterde aanvoerder Ike Neil raak: 1-0. Het antwoord van ‘T Knooppunt volgde snel. Amar Zouggaghi kreeg na een goede schijnbeweging voldoende ruimte om de gelijkmaker in de verre hoek te schuiven.

20161104-lebo-knooppunt-foto-rickysportphotography-zouggaghi-en-aynaou

De eerste vijf minuten werden in een zeer hoog tempo afgewerkt met veel strijd. ‘T Knooppunt ging hier het best mee om en nam vervolgens binnen een minuut afstand. Izzy Hitou profiteerde van slordig balverlies van Younes Makraou en stelde Iliass Bouzit in staat om de 1-2 binnen te schieten. Vijftig seconden later was dezelfde combinatie verantwoordelijk voor de 1-3: nu met Bouzit als aangever en Hitou als afmaker.

Niet veel later vergrootte Nouredinne Oulad Ben Youssef, vorig seizoen nog actief voor Lebo, de marge door een harde voorzet van Bouzit bij de tweede paal binnen te lopen: 1-4. Daarna viel het tempo wat terug in de wedstrijd. Lebo kreeg een paar mogelijkheden om iets terug te doen, maar het ontbrak de hele avond – en eigenlijk ook het hele seizoen – aan scherpte voor het doel. Blankendal: “In deze fase hebben wij vier kansen nodig voor een doelpunt, terwijl de tegenstander aan een klein kansje genoeg heeft. Al waren het er vandaag wel meer dan vier.”

20161104-lebo-knooppunt-foto-rickysportphotography-kans-mo-el-rougui

‘T Knooppunt bleek in de Sporthallen Zuid uiterst effectief in de eerste helft. Nog voor het rustsignaal leek de wedstrijd met 1-5 op het scorebord beslist. Nadat Bouzit eerst de paal raakte, leverde een goed uitgevoerde tegenaanval met Hitou als afmaker wel de vijfde treffer van de avond op.

In de tweede helft probeerde ASV Lebo alles om nog iets terug te doen, maar het zat de thuisploeg niet mee. Mo el Rougui vond de voeten van Knooppunt-doelman Manuel Kuyk, die even later ook in de weg stond bij de poging van Illias Aynaou. In de counter maakte ‘T Knooppunt de wedstrijd af met perfect uitgespeelde aanvallen. Zouggaghi speelde drie keer een belangrijke rol bij treffers van Hitou (1-6), Bouzit (1-7) en Issam el Bakkali (1-8). Nadat Calvin Blankendal als speler nog de paal had geraakt en bijna voor een sensationele eretreffer zorgde, was het slotakkoord voor Zouggaghi. De Belgische spits bepaalde de eindstand op 1-9.

20161104-lebo-knooppunt-foto-rickysportphotography-zaid-el-morabiti-en-amar-zouggaghi

‘T Knooppunt blijft ongeslagen koploper, iets wat trainer Carmelo Nieddu tot tevredenheid stemt. “We hebben een ploeg met een groot ‘strijdershart’ en dan zie je tot waar wij in staat zijn.” De oefenmeester stelde de stadsgenoot, dat na zes nederlagen op rij nog op de eerste punten wacht, gerust. “ASV Lebo moet ermee om leren gaan dat de tegenstanders spelen om niet te verliezen. Vorig seizoen waren ze alleen sterk in de counter, dat gaat niet meer nu ze zelf het spel moeten maken. Maar ze hebben een goede ploeg en ik heb veel respect voor Lebo. Ze komen er wel bovenop.”

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie zaalvoetbal.