Ook tegen Barendrecht speelt Ajax 1-1 gelijk

Vorige weekend speelde Ajax op De Toekomst gelijk tegen Goes. Dat de Amsterdammers er niet met de winst vandoor gingen, kon worden toegeschreven aan het houtwerk. Ajax raakte meerdere malen de paal en ook nog de lat. Afgelopen zaterdag wilde Ajax de lijn van het vertoonde spel voortzetten op bezoek bij Barendrecht.

Op het schitterende complex De Bongerd van Barendrecht was de openingsfase hoopvol Beide team kozen ervoor om aan te vallen, waardoor er levendig duel ontstond. De eerste serieuze kans voor Ajax viel in de zevende minuut te noteren toen Koen Blommestijn, na goed voorbereidend werk van Serghino Sanches, stuitte op doelman Nick van der Ploeg. De energieke thuisploeg kreeg in de elfde minuut de ideale gelegenheid om de score te openen toen. Tim Eekman ging over de knie in het Amsterdamse doelgebied. De penalty van Peter de Lange werd zeer matig ingeschoten, waardoor Ajax-doelman Ruben Zandwijken eenvoudig deze inzet wist te keren. Het spel golfde op en neer, voor het talrijke publiek was dit zeer amusant. Het gepassioneerde duel werd regelmatig toch ontsiert door de nodige irritaties en overtredingen. Scheidsrechter De Bruin moest binnen 20 minuten al vier keer geel trekken. Ajax begon prima aan de wedstrijd, maar zakte daarna enigszins terug. Het initiatief lag bij Barendrecht, gelukkig voor de Amsterdammers wist de thuisploeg voorin de vrije man niet te vinden.  De verdedigers van Barendrecht hadden het huiswerk goed gedaan, ze neutraliseerden het gevaar van Blommesteijn. De ploegen zochten met een 0-0 tussenstand de kleedkamer op voor de thee.

De tweede helft werd Ajax teruggedrongen. Barendrecht kreeg met ongeveer een uur spelen een vrij trap. De bal van Stanley Husen werd gepakt door Zandwijken. Enkele minuten later was de thuisploeg toch trefzeker. Een voorzet van Danny Monster waaide binnen en de ploeg van trainer Yuri Rose keek tegen een achterstand aan. Rap daarna werd de gelijkmaker geproduceerd. Blommesteijn werd onderuit gehaald en Marijn Sterk mocht aanleggen voor de vrije trap. De harde bal vloog in de linkerbovenhoek. Barendrecht zette daarna aan. Er waren de nodige hachelijke momenten. Een levensgrote kans voor Niel Vorthoren, net voor de negentigste minuut, was niet besteed aan het betere Barendrecht. De poging ging er niet in en er werd verder ook niet meer gescoord.

Ajax kan een punt bijschrijven aan het totaal. De ploeg staat nu op de negende positie. Over twee weken wacht Harkemase Boys uit Friesland. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de Derde Divisie zaterdag te zien.

Verslag: Marcel Wagenmakers
Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)