Home / Algemeen / Ook tegen FC Jeugd doet De Meer wat het moet doen

Ook tegen FC Jeugd doet De Meer wat het moet doen

Op bezoek bij hekkensluiter FC Jeugd heeft De Meer de volgende stap richting het kampioenschap gezet. Het duel in Ede eindigde in een 0-2 zege voor de Amsterdammers.

Na een klein half uur was De Meer dankzij een goal van Luc Stolker op voorsprong gekomen en 0-1 was ook de stand bij rust. Het duurde in de tweede helft vervolgens lang voordat De Meer het duel op slot gooide. Pas rond de 80e minuut werd de voorsprong verdubbeld via Rick Holubec. “Wij waren vandaag slordig, in het uitspelen van aanvallen maar ook in het afmaken van kansen. Daardoor duurde het te lang voordat de 0-2 viel”, zo zag Stan Bijl. Maar de zege kwam niet in gevaar: “Zij moesten natuurlijk winnen om nog hoop te houden op handhaving, dus pompten de bal steeds naar voren. FC Jeugd raakte nog een keer de lat, maar wij hebben goed verdedigd en verder weinig weggegeven.”

Zo zijn er nu dus nog 2 zeges nodig voor de titel: “Het is lekker dat we die 4 punten voorsprong hebben, maar we rekenen ons nog niet rijk.” Een domper was het uitvallen van Stolker, na een trap op zijn enkel. Hij is er komende zondag tegen DWS zeer waarschijnlijk niet bij.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Winst voor DWS bij afscheid van Sportpark Spieringhorn

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)